Mersin ve Ankara'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı

Cumhurbaşkanı kararıyla Mersin ve Ankara'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Mersin ve Ankara'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı
Mersin ve Ankara'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı
GİRİŞ 07.01.2022 01:36 GÜNCELLEME 07.01.2022 01:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çavak Mahallesi, Mezitli'ye bağlı Bozön Mahallesi, Bozyazı'ya bağlı Tekmen Mahallesi, Çamlıyayla'ya bağlı Çayırekinliği Mahallesi, Mut'a bağlı Narlı Mahallesi ve Akdeniz ilçesine bağlı Evci Mahallesi ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Yenice ve Akçay mahallelerinde bulunan, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerlerden veya üzerinde 28 Nisan 2018 tarihinden önce yerleşim yeri bulunan yerlerden, krokiler ile sınır ve koordinatları gösterilen alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.

Karar kapsamında, orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Ormanbeyi 2 yıl önce Şikayet Et
    Rant kokusu geliyor
    Cevapla
  • Cemali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimler faydalanmış bu alanlardan onların da açıklanması lazım
    Cevapla
  • Hüseyin35 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletin tapusuna dayanarak aldığım 11,5 dönüm yere insaat izni isteyince buranin 3,5 dönümü orman burayı rızanla bize bağışlarsan inşaat izni veririz diyerek, tapulu yerimi orman olmamasına rağmen orman ilan edip elimden alan devlet, diğer tarafta bilmem ne kadar ormanı ormanlık alan dışına çıkartıyor. Ne için çıkardıklarını bilemedigim için günahlarını alamam. Ama diyorum ki, iyi ki hesap günü var.
    Cevapla
  • samii 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam, yarın ormanlık arazilerde villaları olan ne kadar sanatçı bozuntusu ve ne kadar siyasetçi gazeteci varsa anırmaya başlar ormanlar gitti diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı