Davutoğlu'nun itibarsızlaştırma çabasına İsrail'den yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog ile görüşeceğini belirtmesinin ardından açıklama yapan Ahmet Davutoğlu böyle bir görüşmeden İsrail'in haberi olmadığını iddia etmişti. İlk yalanlama İsrailli yetkililerden geldi.

Davutoğlu'nun itibarsızlaştırma çabasına İsrail'den yanıt!
Davutoğlu'nun itibarsızlaştırma çabasına İsrail'den yanıt!
GİRİŞ 20.01.2022 00:53 GÜNCELLEME 20.01.2022 09:22
Bu Habere 244 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic'le toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'ye geleceğini ifade etmişti. 

HAARETZ DOĞRULADI

İsrail'in önde gelen yayın organı olan Haaretz, Erdoğan'ın açıklamasını "İsrailli kaynaklar ön görüşmelerin sürdüğünü doğruladı ancak herhangi bir tarih belirlenmediğini söyledi." diyerek doğruladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Erdoğan, İsrail CB Türkiye’yi ziyaret edecek diyor; İsrailli yetkililer ise küçümseyen tavırla "bu konuda alınmış nihai bir karar yok" diyor. "One Minute" günlerinden bugünlere... AK Partili kardeşlerime sesleniyorum: İtibarımızı sarsan bu tabloyu görün ve sesinizi yükseltin!" ifadelerine yer vermişti. 

DAVUTOĞLU İSRAİLLİ YETKİLİLER TARAFINDAN YALANLANDI

Davutoğlu'nun bu algı oyununu İsrail makamlarının İsrailli basın yayın organı Haaretz Gazetesi'ne verdikleri demeç bozdu.

GÖRÜŞME OLACAK

Haaretz Gazetesi'ne konuşan İsrailli yetkililer Davutoğlu'nun açıklamasının aksine görüşmenin olacağını doğruluyorlar. Fakat tarihinin henüz netleşmediğini söylüyorlar. 

İsrailli yetkililerin bu açıklamasını çarpıtan Davutoğlu, itibarsızlaştırma çabasına girişerek İsrailli yetkililerin 'Bu konuda alınmış nihai bir karar yok' dediklerini iddia ediyor. 

Fakat bu durum birinci ağız tarafından yalanlandı. İsrailli yetkililer görüşmenin gerçekleşeceğini açıkladı.  

YORUMLAR 244
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu da partisini kapatıp Abdüllatif Şener gibi CHP den milletvekili olursa şaşırmayın
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi dursaydın adam derlerdi yerini beğenmedin ama sonuç olarak hain oldun çıktın adam desinler diye boşa uğraşma birde bilmediğin işlere kalkma sus sonradan öğrettin millete hain olduğunu.
    Cevapla
  • Yilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyice kendini ve değerlerini hepten kaybetti yanarım bir zamanlar nasıl bu yalancıyı fark etmemişiz.yazik yaptığın siyaset değil ülkene hiyanettir.
    Cevapla
  • Garoğlan 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp ile durarak huy kapmış yazıklar olsun seni siyasete sokan insanları bırak devletin hiçmi hatırı yok yediğin ekmek haram olsun çok yazık
    Cevapla
  • İbo 2 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu na Veyl olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!