"Usulsüz engelli raporu" şüphelilerine mahkemeden tahliye

Kocaeli merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, usulsüz olarak engelli raporu ve rüşvet karşılığı iş göremezlik ve istirahat sağlık raporu alınmasını sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 93 şüpheliden 26'sı serbest bırakıldı.

"Usulsüz engelli raporu" şüphelilerine mahkemeden tahliye
"Usulsüz engelli raporu" şüphelilerine mahkemeden tahliye
GİRİŞ 11.03.2022 00:42 GÜNCELLEME 11.03.2022 00:42

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mali suçların engellenmesi ve takibine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 8 Mart'ta Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Tokat, Düzce ve Samsun'da yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 93 şüpheliden 26'sı emniyetteki işlemlerinin ardından salıverildi.

Emniyetteki şüphelilerden 67'si işlemlerinin ardından yarın Gebze Adliyesine sevk edilecek.

Polis ekipleri 8 Mart'ta, usulsüz olarak engelli sağlık kurulu raporu ile rüşvet karşılığı iş göremezlik-istirahat sağlık raporu alınmasını sağlayan kişilerin yakalanması için Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Tokat, Düzce ve Samsun'da eş zamanlı düzenlediği operasyonda, 3 doktor, 2 hemşire, bir sekreter ve eczacının da aralarında olduğu ve daha sonra yakalanan 2 kişiyle toplam 93 kişiyi gözaltına almıştı.

Aramalarda ruhsatsız ve kurusıkı tabanca, suça konu yazışmaların bulunduğu ajandalar ile çok sayıda ilaç ele geçirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!