Vali Yerlikaya Roman vatandaşlarla iftar yaptı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Dünya Romanlar Günü vesilesiyle Roman vatandaşlarla iftar yaptı.

Vali Yerlikaya Roman vatandaşlarla iftar yaptı
Vali Yerlikaya Roman vatandaşlarla iftar yaptı
GİRİŞ 09.04.2022 01:23 GÜNCELLEME 09.04.2022 01:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya Romanlar Günü'nde "İftar Sevinci" temasıyla düzenlenen programa eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Roman vatandaşlarla iftar yaptı. Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dualar edilip, oruçlar açıldı.

"TÜRKİYE'YE ADETA YENİDEN ÖRNEK OLDU"

Fatma Betül Sayan yaptığı konuşmada, "Sizler bu ülkenin, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi asli unsurlarısınız. Bu ülke için değerlisiniz ve değer katmaya devam edeceksiniz. SİROMA projesiyle başlattığımız koordinatörlük görevine, İstanbul'da tam 26 noktada öncülük etti. İstanbul'da uygulamaya konulan SİROMA projesi bugün, İçişleri Bakanımızın talimatıyla bütün Türkiye'ye adeta yeniden örnek oldu. Tüm Türkiye'de uygulanmaya devam edecek" dedi.

"ELİMİZ GÖZÜMÜZ OLDULAR"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, "Roman kardeşlerimizi daha iyi anlayabilmek için onların içinden bizim yanımızda yardımcılar olsun. Bu fikir, Fatma Betül Sayan Kaya hanımefendinin fikriydi. 26 koordinatör kardeşimize ricada bulunduk, eskilerin tabiriyle 'o ilçede bizim Harun'umuz olur musunuz' dedik. Onlar da kabul ettiler. Bizim yar ve yardımcılarımız oldular. Elimiz gözümüz oldular. Kaymakamlarımızla bir araya geldik. Kaymakamlarımızın her biriyle bu koordinatörlük meselesini anlattık. Bizim halen bu zaman diliminde dahil ulaşımla ilgili devlet kapısına gelmeyle ilgili çekinenle olabilir ya da gücü kuvveti olmayanlar olabilir. Kimsesizlerin kimsesiyle olmakla ilgili biz bu kardeşlerimizle ilgili hepsinden istifade ettik" diye konuştu. 

YORUMLAR 5
  • BAKKAL 2 yıl önce Şikayet Et
    romanlar oruç tutmazlar ne iftari
    Cevapla
  • Çolpan ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Baro oylarımız senindir
    Cevapla
  • Cemali 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek derdimiz buydu rahatladık.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç kağıtçı bunlar fırsatını buldumu bir kaşık suda bogar insanı
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Romanların hırsızlığından bıktık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması