Emniyet'ten uyarı: Bayram ikramiyesi mesajlarına kanmayın!

Emniyet Genel Müdürlüğü telefonlara gelen “Bayram ikramiyeniz tanımlandı. Hemen onaylayın.” mesajıyla ilgili vatandaşları uyardı. Gönderilen linkler aracılığıyla vatandaşların kişisel bilgilerinin ele geçirildiği bildirildi.

Emniyet'ten uyarı: Bayram ikramiyesi mesajlarına kanmayın!
Emniyet'ten uyarı: Bayram ikramiyesi mesajlarına kanmayın!
GİRİŞ 29.04.2022 09:57 GÜNCELLEME 29.04.2022 10:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü bayram öncesinde kısa mesaj veya internet üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıda bulundu. Mesajla beraber gönderilen linkler aracılığıyla vatandaşların tuzağa düşürülerek kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı vurgulanan uyarıda, vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Ayrıca Ramazan Bayramı öncesinde oluşturulan sahte sosyal medya profilleri ile bağış ya da yardım talep eden, kendilerine hasta yakını ya da ihtiyaç sahibi izlenimi veren kötü niyetli kişilere karşı da vatandaşlar uyarıldı.

SAHTE LİNKLERE DİKKAT!

Bu tür içerik ve mesajlara itibar edilmemesi, sahte içerikler kullanarak aldatıcı vaatlerde bulunabilecek dolandırıcılarla kişisel verilerin ve banka hesap bilgilerinin paylaşılmaması gerektiği kaydedilen paylaşımda, bağış ya da yardım toplamaya çalışan sahte sosyal medya hesaplarına ve mesaj yoluyla iletilebilecek sahte linklere karşı dikkatli olunması ve yardım talep eden kişi ya da kurumların yardım toplama yetkisi olup olmadığının doğrulanması gerektiği belirtildi.

YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ceza kanun olmamasından buluyor
    Cevapla
  • Şakacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırıcılar bu cesareti nereden buluyor.
    Cevapla
  • Genç 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezasız kaldığındandır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı