Yargıtay, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasını bozdu

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Konya'da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını bozdu.

GİRİŞ 01.06.2022 10:28 GÜNCELLEME 01.06.2022 10:41
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili incelemesini tamamladı.

Kararda, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerekçesiyle bozulmasına karar verildiği belirtildi.

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.

Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran, hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezasını haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Hakediyorlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Suçluları cezalandırmayın sakın...Ama suçluları engellemeye uğraşanların canını alın...
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı hiç aklında olmayan yolunda giderken bir kadının dayak yedigini çıglık attığını görüp yardım edince adamın da çocuga saldırması. Çocugun kendini savunması sırasında olan karşılıklı dövüş çocugun başına iş aştı nerden nereye
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki olay yerinden geçmekte olan ve üniversite öğrencisi olan bir gençte bıçak ne arıyor acaba? Okula da bıçakla mı girip çıkıyordu?
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende takıla takıla bıçağa mı takıldın arkadaş.Biraz cesareti olan canını korumak için silah bile taşıması gerekir bu zamanda.
    Cevapla
  • RAMSES efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    önümde adam dövseler, bırak kesseler el atmam gözümü kapar geçer giderim. mevcut adalet sisteminin bana öğretiği
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi niyeti ile hak etmediği olay yaşandı. Gencecik önünde hayat var. Yargıtayın bozma kararı ile bir an önce özgürlüğüne kavuşur. Bıraktığı yerden yoluna devam eder. Bir daha da ne idüğü bilinmeyenlere yardıma koşmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha