Öldürülen Duran'ın ailesinden Kadir Şeker'in tahliyesine tepki

Kadir Şeker'in tahliye kararını öğrenen Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner ve kardeşi Remzi Duran, Ankara'ya gidip Yargıtay'a itirazda bulunacağını söyledi.

GİRİŞ 07.07.2022 21:05 GÜNCELLEME 08.07.2022 03:57
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kararı Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, yeniden yargılandığı davada cezasının 10 yıl 10 aya düşürülüp, tutukluluk halinin devamına hükmedilmesine avukatları itirazda bulundu. İtiraz, Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, Şeker hakkında tahliye kararı verildi.

Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner ve kardeşi Remzi Duran tahliye kararını Antalya'daki evlerinde öğrendi. Kararı duyunca sinirlerine hakim olamadığını ve itiraz etmek için hazırlık yapmaya başladığını anlatan anne Mübeyyen Güner, "Kadın ifadesinde Özgür'ün şiddet uygulamadığını söylüyordu. Bunları görerek nasıl tahliye verirler? Adalete artık inanmıyorum. Bu katil yüzünden sanık olarak yargılanacağım. Katil serbest bırakılacak öyle mi? Kimse katil değil artık herkes kahraman. Devlet bu tahliye kararıyla resmen 'Ben uğraşmayacağım kendi adaletini kendin sağla' dedi. Ben de kendi adaletimi kendim sağlarım" diye konuştu.

Kadir Şeker tahliye oldu! Ailesine kavuştuKadir Şeker tahliye oldu! Ailesine kavuştu

'YARGITAY'A İTİRAZDA BULUNACAĞIM'

Adalete olan inancının bittiğini dile getiren Remzi Duran da karara itiraz etmek için Ankara'ya gidip Yargıtay'a itirazda bulunacağını söyledi.

Adalet ararken adaleti tamamen kaybettiklerini söyleyen Duran, "Tüm cezaevindeki mahkumlara sesleniyorum. Onlar da kahraman. Bu zamana kadar devletime güvenmiştim. Avukatımla da görüştüm itiraz edeceğiz. O çocuk içeride nefes alacak, dışarıda değil" dedi.

KAYNAK: DHA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • derinsu 1 yıl önce Şikayet Et
    vay be. kör ölür badem gözlü olur.
    Cevapla
  • selam 1 yıl önce Şikayet Et
    hakimler savcılar basın daki troler tarafından baskı altına alındı emin olun ceza evlerinde kadir şeker benzeri binlerce hükümlü var adama sormazlarmı şekere varda bize yokmu yazık
    Cevapla
  • Türkiyeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bi karar derhal ivedi bir şekilde tutuklanıp ceza evine konulmalı biz 20 sene yatsın demiyoruz ama cezasını azda olsa çeksin sonuçta ortada adam öldürme var iyi o zman bende gidiyim bütün kötü insanları öldüreyim tahliye olayım çok yanlış çok yanlış..
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    oğlunun geçmisine dön bir bak be kadın suç kaydından torba dolmuş hala oğlum diyor suç oğlunda değil sende
    Cevapla
  • Cevat 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce kendi beyninizi biraz sorgulayın. Daha fazla zarar vermeden,gitmiş,daha ne istiyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!
26 ülke birleşti: İsrail'e kötü haber!