ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy getirildi.

ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı
ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı
GİRİŞ 04.08.2022 02:13 GÜNCELLEME 04.08.2022 11:11
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Ersoy'un atanmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kimdir? Bayram Ali Ersoy biyografisi...Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kimdir? Bayram Ali Ersoy biyografisi...

PROF. DR. ERSOY'UN ÖZGEÇMİŞİ

Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümünden 1996'da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanını aldı.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

Ersoy, 2017'den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020'den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Muhtar 1 yıl önce Şikayet Et
    tarafsız olsa iyi olur yani ak partiye mhp ye bbp yakınlığı olursa taraflı solcu lursa tarafsız oluyor öylemi reis olmasa bu olayın üstü kapatılırdı ama o kapatmıyor ben seni koydum bu göreve seni hatayaptın hesapver reiste benim adamım yok milletin adamı olacaksın diyor hiçkimse tarafsız değildir benim gibi ben devletten yanayım
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Memuriyetin bir namusu vardı. Memurları sağcı solcu diye bölme. Devlet memuru siyaset yapmaz. Birine yakın olmaz, halka eşit davranır. Ama siz bunu bile bozdunuz. Tabi ki bir siyasi görüşü vardır ama, bir partiye biat etmez, bu ayarı bozarsanız, parti devleti olur. Tabi bunu sen anlamazsın. Herkes devletten yana, devlet adil yönetilirse herkes de devletten yana kalır.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim; dürüst, adil ve şeffaf bir yönetim ve başarı nasip eyler İnşaallah !
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    umarım bir tarikatla veya cemaatla bağlantısı yoktur
    Cevapla
  • ABDULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    bağlantısı olunca ne oluyorkı? diyelimki Yunus emre tabduk emreye bağlıydı, fatih sultan mehmet akşemsettine bağlıydı, mevlana şemse bağlıydı. noolmuşki bağlanınca?
    Cevapla
  • Memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar takıntılı olma. Müslüman cemaat halinde olur devlette buyuk bir bir cemaat değil mi. Kuranı okur düzgün cemaatle olursun.
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset brökrasi işini temiz yapmasına izin verirse ?
    Cevapla
  • Fatih Hacıoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadet Partili bir yöneticiyi atadığınıza göre Akparti ve MHP' de adam bitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim