Antalya'da rehberden etkilenen İngiliz turist Müslüman oldu: Muhammed ismini aldı

Tatile gelen İngiliz turist Giorgio Minomini, kendisini eşlik eden rehberden etkilenerek Müslüman oldu ve ismini Muhammed olarak değiştirdi.

Antalya'da rehberden etkilenen İngiliz turist Müslüman oldu: Muhammed ismini aldı
Antalya'da rehberden etkilenen İngiliz turist Müslüman oldu: Muhammed ismini aldı
GİRİŞ 17.08.2022 12:20 GÜNCELLEME 17.08.2022 12:20
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Giorgio Minomini, İngiltere'den yola çıktı ve Anlatya'ya tatil yapmak için geldi. Minomini, Kaş ilçesinde rehber eşliğinde gezintiye çıktı. İlçenin tarihi ve kültürel değerlerini inceleyen İngiliz turist, rehberin namaz kıldığını gördü.

MÜSLÜMAN OLMAYA KARAR VERDİ

Rehberden namaz hakkında bilgi alan Minomini, Müslümanlığı araştırmaya başladı. Daha sonra Müslüman olmaya karar veren Minomini, İlçe Müftülüğü'ne başvurdu.

MUHAMMED ADINI ALDI

Minomini için Kalkan Mustafa Özgen Camisi'nde ihtida töreni düzenlendi. Din görevlileri Yalçın Oran ve Özcan Doğan'ın eşliğinde kelimeişehadet getiren Minomini, Müslüman olarak "Muhammed" ismini aldı.

Minomini'ye İslam'ın şartları anlatıldı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH AZZE VE CELLE HAZRETLERİ mübarek eylesin İNŞALLAH.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayret genelde rehberler burnu havada olur.
    Cevapla
  • Bitez 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın neresinde olursa olsun isterse dağın başında ücra bir köyünde veya şatafatlı bir dünya kentinde bir insanın içinde Allahın sevdiği bir cevher varsa,o insan İslamı hak ediyorsa Alemlerin Rabbi onu mutlaka İslamla şereflendirir...İnsanlar düşünsünler; Milyarlarca insan içinde niye ben...niye bana kendini tanıttın niye beni seçtin Allahım diye bir düşünsünler,Mutlaka hayatlarının bir anında çok güzel bir iş yapmışlardır Rabbin sevdiği...
    Cevapla
  • AKHİLAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah.Allah mübarek etsin.Günahlardan arındığı bu mübarek günün kıymetini bilip tertemiz Rabbimize dönmesini dileriz.
    Cevapla
  • İlker 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğer medya organları bu ve benzeri haberleri yapmıyorlar çünkü onların işi tahrip İnanın yüz binlerce kişi Müslüman oluyor Bu ülkede de binlerce genç ateist oluyor AVRUPA İSLAM DEVLETİNE HAMİLE GÜN GELİP DOĞURACAK İSLAM BİR AVRUPA DEVLETİNE HAMİLEDİR O DA GÜN GELİP DOĞURACAK DİYEN BEDİÜZZAMAN NE MUAZZAM BİR HAKİKATİ SÖYLEMİŞ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!