Afganistan'da camide şiddetli patlama: Ölü ve yaralılar var!

Afganistan yine kana bulandı. Başkent Kabil'de bulunan camide meydana gelen şiddetli patlamada yaklaşık 20 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Afganistan'da camide şiddetli patlama: Ölü ve yaralılar var!
Afganistan'da camide şiddetli patlama: Ölü ve yaralılar var!
GİRİŞ 17.08.2022 22:06 GÜNCELLEME 18.08.2022 01:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kabil'in en büyük sağlık merkezlerinden olan Emergency Hastanesi, kurumsal Twitter hesabından yaptığı açıklamada 5'i çocuk 27 hastanın tedavi altına alındığını duyurdu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir camide, şiddetli patlama meydana geldi.

Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Halid Zadran, basına yaptığı açıklamada, Hayırhane bölgesinin Sar-e Kotal mahallesinde bulunan Sadıkiye Camisi'nde akşam namazı sırasında şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini doğruladı.

Patlama nedeniyle ölü ve yaralıların olduğunu aktaran Zadran, kayıplara ilişkin resmi bir açıklamada bulunmadı.

Zadran, olay yerine çok sayıda güvenlik ve ilk yardım ekibinin sevk edildiğini söyledi.

Kabil'in en büyük sağlık merkezlerinden olan Emergency Hastanesi, kurumsal Twitter hesabından yaptığı açıklamada 5'i çocuk 27 hastanın tedavi altına alındığını duyurdu.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Al Jazeera ise, olayda yaklaşık 20 kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kayıplara ilişkin bilgi vermezken olayı kınadı.

Mücahid, faillerin en kısa süre içerisinde bulunacağını kaydetti.

DIŞİŞLERİ'NDEN AFGANİSTAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Kabil'de bulunan camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımlandı. 

Bakanlıktan, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir camiye yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yayımlanan taziye mesajında, "Afganistan'ın başkenti Kabil'de 17 Ağustos'ta bir camiye yönelik terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu insanlık dışı terör eylemini en güçlü şekilde kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınları ile dost ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

KAYNAK: AA, DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • dost birr 1 yıl önce Şikayet Et
    afganistan kaç milletten kaç mezhepten kaç guruptan oluşuyor ben sayamadım...ama afganistan batının doğuya hakim tepe dedikleri yerdir.yani batının nemalandıydı ülkedir. ıskender bile afganistan hayaliyle uyurdu.sonunda afganistana girdi.abd girdi rusya girdi ingiliz girdi o kadar giren çıkan bir ülke iflah olmaz.muslumanlar bir olmadıkça giren çıkan ve bu bitmeyen savaşlar devam edecektir.ülke zaten kimin elinde belli değil.ipin ucu kimde belli değil
    Cevapla
  • ismet 1 yıl önce Şikayet Et
    o katliamların arkasında büyük şeytan iran ve küçük şeytan abd var. yutupta gazeteci sabır meşhur un videolarında delilleriyle görüceksiniz
    Cevapla
  • reis 1 yıl önce Şikayet Et
    bence patlamanın arkasında senin zihnyetin var
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cahilsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Irak'ta yaptığının aynısını yapıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın planı işliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız