AK Partili Yılmaz Tunç ile Mustafa Sandal'ın Suriyeli tartışmasına Ümit Özdağ da katıldı

Bakanlığın açıkladığı Suriyeli seçmen sayısı ile Ümit Özdağ'ın provokatif rakamlarını aynı değerde tutup "Hangisi doğru?" çıkışı yapan Mustafa Sandal'a cevap AK Partili Yılmaz Tunç'tan geldi. Daha sonra tartışmaya Ümit Özdağ da dahil oldu.

AK Partili Yılmaz Tunç ile Mustafa Sandal'ın Suriyeli tartışmasına Ümit Özdağ da katıldı
AK Partili Yılmaz Tunç ile Mustafa Sandal'ın Suriyeli tartışmasına Ümit Özdağ da katıldı
GİRİŞ 21.08.2022 00:47 GÜNCELLEME 21.08.2022 08:47
Bu Habere 320 Yorum Yapılmış

Bakan Soylu'nun Suriyeli seçmen sayısı 120 bin olarak açıklamasının ardından şarkıcı Mustafa Sandal, Zafer Partisi lideri Özdağ'ın gerçek rakamı 1 milyon 476 bin olarak ifade etmesinin ardından "Hangisi doğru? diye sordu. AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise Özdağ'ın yalancı olduğunu ifade ederek "Sanatçı olmak yetmiyor" dedi. Özdağ ise ikili arasındaki tartışmaya dahil olup Tunç'a "Yalancı sensin" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 120 bin Suriyeli oy kullanabilecek statüde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında, "Suriyeli seçmen sayısı şu an 120 bin. 211 bin vatandaş yaptık. Bunun 91 bini, 92 bini çocuk, reşit değil yani. Geri kalanı 120 bini de 60 küsur bini erkek 55 küsur bini kadın bu kadar" bilgisini paylaşmıştı.

ÜMİT ÖZDAĞ: GERÇEK RAKAM 1 MİLYON 476 BİN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'de vatandaşlık alan Suriyelilerin gerçek rakamlarını açıklıyorum" diyerek "Temmuz 2022 itibarı ile vatandaşlık verilen Suriyeli sığınmacı sayısını 1.476.368 diğer milliyetlerden vatandaşlık verilenlerinin sayısı 256.827 toplam 1 milyon 733 bin 155 yabancı Temmuz 2022 itibarı ile vatandaşlık almış" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA SANDAL: HANGİSİ DOĞRU?

Bu paylaşım üzerine ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, "Sn. Soylu 200 bin Suriyeli'ye vatandaşlık verildi, 120 bini oy kullanacak dedi. Sn.Özdağ ise, 1 milyon 476 bin 368 kişi dedi. Soru1: Hangisi doğru? Soru2: Kendi ülkesinde geleceği için mücadele etmeyenler, evlatlarımızın yarınına mı karar verecek? Pes" diye sordu.

AK PARTİLİ TUNÇ: "SANATÇI" OLMAK YETMİYOR

Sandal'ın sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç yanıt verdi. Tunç, "Devletin İçişleri Bakanının verdiği rakam ile, yalanı meslek haline getirmiş birisinin yalanını kıyaslayarak bu soruyu sorabiliyorsun ya. Ne diyelim, "sanatçı" olmak yetmiyor." dedi.

ÖZDAĞ'DAN TUNÇ'A "YALANCI SENSİN" YANITI

Tartışmaya dahil olan Özdağ ise "Y. Tunç yalancı sensin. Terbiyesiz adam. Türkiye'nin işgaline izin verdiğiniz için tarih sizi asla affetmeyecek. 1 ay önce Afganların sayısı açıkladığım zamanda yalan demiştiniz. 2 gün önce açıklamamı Soylu doğruladı. Yalancılık senin mesleğin. Ne diyelim, başkan vekili olmak yetmiyor" dedi.

Çataklı'dan Özdağ'ın tehlikeli provokasyonuna sert tepki: Sen insan değilsin!Çataklı'dan Özdağ'ın tehlikeli provokasyonuna sert tepki: Sen insan değilsin!

Ümit Özdağ yalanı çürütülünce yine çark ettiÜmit Özdağ yalanı çürütülünce yine çark etti

Mustafa Varank'tan Ümit Özdağ'a sert tepki: Yalanını itiraf et!Mustafa Varank'tan Ümit Özdağ'a sert tepki: Yalanını itiraf et!

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 320
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik eleştiriler hariç, diğer konularda etik sınırlarını aşmamak kaydıyla yapılan eleştirilere saygı duyuyorum, demokrasinin gereği insanlar bir konuda özgürce eleştirilerini yapabilirler, ama yorumlara bakıyorum kendini bilmez hadsizler hemen eleştiri yapanlara HAİN damgasını yapıştırmışlar, bir insana HAİN demek bu kadar basit olmamalıdır. Hiçmi insanlıktan nasibinizi almadınız. Eleştirisi haksızda olsa durduk yere bir insana HAİN demek, fetö ve pkk gibi terör örgütlerine hizmet etmekle aynıdır, insanlarımızı bölmektir. Öncelik milletimizin birlik ve bareberliğidir. Cahillik çok kötü.
    Cevapla
  • Seçkin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde sizin gibi vatan hainleri varken bizde dışarıdan adam getiriyoruz hain Mustafa itirazın mi var senin gibilerin tuzu kuru nasılsa size hak ediş gibi kazancının yüzde ellisini kesmesi lazım ki bu devletin o zaman akillanir anlarsın hain
    Cevapla
  • Ali Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Mustafa Sandal, Malatya'da Tarkan'la birlikte paralı askerlik yaptı. Vatan korumayı şarkı söylemek zannediyor herhalde.
    Cevapla
  • Cumhur 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya niye şaşırıyorsunuz bu şarkıcılar ve eğlence sektöründe çalışanlar zaten memleketin en cahil insanları. Ne Milleti nede Devleti bilirler. Ne dünyayı ne de Türkiye'yi anlaya bilir bunlar.
    Cevapla
  • Seçkin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yazan benim babamdir kesin .
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Sandal... Oğlum sandala binmeyi öğren... Senin hanımın yabancıydı...işine bak....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada