Marmaris'te ormanı yakan sanık için istenen ceza belli oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıkardığı gerekçesiyle tutuklanan Sacit Ayhan için hazırlanan iddianamede 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın ilk duruşmasının 9 Kasım'da görüleceği bildirildi.

GİRİŞ 14.09.2022 03:30 GÜNCELLEME 14.09.2022 09:27
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

10 YILDAN 20 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, sanığın başlattığı yangın sebebiyle 4392,5 hektar orman alanının yandığına yer verildi. Sanık hakkında Orman Kanunu'nun 110/4 maddesi gereği 20 bin güne kadar adli para cezası istenen iddianamede, 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savunmasında ormanı yakmak istediği için sigaralarını söndürmeden üç farklı yerde attığını ve orman yangınına sebebiyet verdiğini ifade eden sanığın, suçlamaları kabul ettiği belirtildi. Davanın ilk duruşması 9 Kasım'da görülecek.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisi Yedi Adalar bölgesinde 21 Haziran'da saat 20.02'de başladığı bildirilen orman yangınını çıkardığı iddia edilen Sacit Ayhan, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla 23 Haziran'da yakalanmış, suçunu itiraf eden şüpheli, işlemlerinin ardından tutuklanmıştı. Marmaris'teki yangında yaklaşık 4 bin 500 hektarlık ormanlık alan zarar görmüştü.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 62
  • ordulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Idam istiyoruz vatan ve milet hainlerine
    Cevapla
  • Pars 1 yıl önce Şikayet Et
    bu haine hapis cezası verip bizim vergilerimizle beslemeyin.Atın fırına canlı canlı yansında bunun gibi hainlere ders olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ömür boyu karın tokluğuna Orman dikiminde çalıştırılsın.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Toprak tedavisi uygulanmalıdır..
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakın ibretlik yerde.külünüde lağım çukuruna dökün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!