B sınıfı ehliyette değişiklik talebi!

B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek motosiklet hacminin büyütülerek 125 CC'ye kadar olan motosikletleri kapsaması önerildi.

B sınıfı ehliyette değişiklik talebi!
B sınıfı ehliyette değişiklik talebi!
GİRİŞ 20.09.2022 10:40 GÜNCELLEME 20.09.2022 12:23
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Geçen hafta İstanbul'da Türkiye Motosiklet Çalıştayı yapıldı. 

Çalıştaya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'la, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eski dünya şampiyonu motosiklet yarışçısı AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu da katıldı.

Çalıştayda Türkiye'de motosiklet kullanımının yaygınlaşması için sektörden talepler geldi. 

Motosiklet Endüstrisi Derneği'nin öne çıkan talepleri arasında B Sınıfı Ehliyetle kullanılabilecek motosiklet hacminin büyütülmesi yer aldı. Sektör temsilcileri B Sınıfı ehliyette motosiklet sınırının 50 CC'den 125 CC'ye kadar yükseltilmesini talep etti. Bu düzenlemenin Avrupa'da bazı ülkelerde var olduğu belirtildi. 

Ayrıca 250 CC ve üzerine motosikletler için artan Özel Tüketim Vergisi'nde otomobiller gibi kademeli bir artış istenildi. 

Hız sınırlarının otomobillerle aynı hale getirilmesi önerildi. Ayrıca motosiklette de hurda teşviği fikri dile getirildi. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • çoğalmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Motor yaygınlaşmalı. Hem ucuz bir ulaşım aracı, hem de trafiği rahatlatır. Mesela hergün arabayla işe giden biri yerine motorla giderse trafik azalmış olur.
    Cevapla
  • garip 1 yıl önce Şikayet Et
    özellikle şehir içi otobüs minibüs ticari taksi ve kamyonet şöförlerini eğiterek ehliyet verilmeli devamlı yollarda oldukları için yolların kendilerine ait olduğunu zannediyorlar kural tanımıyorlar saygısızcs araç kullanıp tehlike arz ediyorlar yollar kimsenin babasının yolu değil uyulması gereken kuralları var sen para kazanacaksın diye saygısızlık yapıp trafik kurallarını yok sayamassın
    Cevapla
  • Çalışan 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yıl vizeye girmekten bıktığımız usandığımız Ticari sınıfta yer alan ancak binek olarak kullanılan camlı ve koltuklu Caddy, Partner, Connect, Kango, Doblo gibi araçların binek sınıfına alınması daha doğru değil midir?
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    valla cok iyi olur b sinifi ehliyet aldim zamaninda motor kullanamiyordum . cok iyi cok yerinde oneri insallah kabul edilir
    Cevapla
  • Kuralsizlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Motor kullanan şahıslara ters yönde gitmemeleri yaya kaldırımlarında oyun parkları içinde gidilmemesi gerektiği araç aralarında ölmek için çaba göstermemeleri kendilerini uyaranlara saldirmamalari gerektiği kaza yaptıklarında ölüme daha yakın olduklarını da anlatında öğrensinler bi zahmet sonra ehliyet konusu halledilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...