İstanbul'da Şiddet ve Medya Çalıştayı düzenlenecek

RTÜK’ün ev sahipliğindeki Şiddet ve Medya Çalıştayı'na Bakanlar, ilgili devlet kurumların yöneticileri, meslek örgütü temsilcileri ve medya kuruluşlarının yöneticileri katılacak.

İstanbul'da Şiddet ve Medya Çalıştayı düzenlenecek
İstanbul'da Şiddet ve Medya Çalıştayı düzenlenecek
GİRİŞ 25.09.2022 15:42 GÜNCELLEME 25.09.2022 15:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, gelecek hafta Salı günü önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. İstanbul’da düzenlenecek geniş katılımlı Çalıştay’da şiddet konusu ve şiddetin medyada işleniş biçimi ele alınacak.

Kadınlara, çocuklara, dezavantajlı gruplara, sağlık çalışanlarına başta olmak üzere toplumsal şiddet konusu detaylarıyla irdelenecek. 

İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlarının katılımlarının beklendiği buluşmada ilgili kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri de hazır bulunacak. Basın ve yayıncılık meslek örgütlerinin temsilcilerinin yer alacağı Çalıştay’da medyanın üst düzey yöneticileri dinlenecek.

Örneklerle medyanın dikkati çekilecek.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in açılış konuşmasını yapacağı Çalıştay’da Üst Kurul uzmanları “Şiddet ve Medya” konulu teknik sunum gerçekleştirecek.
Medya yöneticilerine şiddetin medyada işleniş biçimine ilişkin çeşitli uyarı ve önerilerin yapılacağı “Şiddet ve Medya Çalıştayı”nda, medya kuruluşlarının yöneticileri de konu hakkındaki görüşlerini kamu otoritesine aktaracak.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı