FETÖ'nün "Dışişleri mahrem yapılanması"na operasyon: 5 şüpheli gözaltına alındı

FETÖ'nün Dışişleri teşkilatı mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

GİRİŞ 27.09.2022 09:05 GÜNCELLEME 27.09.2022 10:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Dışişleri teşkilatı mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY'nin Dışişleri mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, 2'si Dışişleri teşkilatında çeşitli kademelerde çalışmaktayken örgüt üyeliği veya irtibatları nedeniyle meslekten çıkarılan, 2'si aktif çalışan ve biri 2015'te sınav sorularının dağıtıldığı örgütün çalışma evinde kalan ancak sınavda başarılı olamayan 5 şüphelinin gözaltına alınması kararlaştırıldı.

BYLOCK KULLANDIKLARI TESPİT EDİLDİ

Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları, haklarında ankesörlü/sabit hatlardan tekil/ardışık şekilde aranma olduğu, sınav sorularını aldıkları, ön mülakat yaparak mülakat provası yaptıklarına ilişkin haklarında tespit ve beyanlar bulunduğu anlaşıldı.

ANKARA MERKEZLİ 3 İLDE OPERASYON

Bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Şüphelilerin yakalanması ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemler devam ediyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    işte kemale içerden köstebeklik yapan fetö chpkk teröristleri....
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    kemalin köstebekleri hain teröristler bunlar. chpkk kemal hala fetö ile çalışıyor kemal fetö ve pkk ya yardım yataklıktan tutuklanmalı
    Cevapla
  • TR54 - Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanetin cezasina bakarmisiniz : "Hain Fetö Terör örgütü üyeligi ve yöneticiliği" suçundan 3 yıl 6 ay hapis ceza ???_ bu ceza degil'ki , Hainlere ödül vermeyin, Hainlere idam cezasi istiyoruz, idam !!!!!!!!!!¨¨ 2196 Gazi'mize karsilik kisas istiyoruz, en az 2196 Hain Fetö'cü nün agizi burnu dagitilsin yer degistirilsin kol kanat kirilsin el ve ayak tirnaklari kökten kopartilsin, kollari omuzdan kopartilsin, bacaklari lime lime edilsin, taninmaz hale getirilmelerini istiyoruz !!! ve en önemlisi : 251 sehidimize karsilik kisas istiyoruz, en az 251 Hain Fetö'cü nün idamini istiyoruz, idamini !!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • tusem 1 yıl önce Şikayet Et
    İsimlerini neden ifşa etmiyorsunuz
    Cevapla
  • Net 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatanına, Milletine ve Bayrağına kim İhanet etmişse, Cezasını en ağır şekilde çekmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...