Son Dakika: Milli Güvenlik Kurulu, Başkan Erdoğan'ın başkanlığında toplandı

Son dakika haberi... Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de başladı. Masada 3 önemli başlık konuşulacak.

GİRİŞ 28.09.2022 16:54 GÜNCELLEME 28.09.2022 16:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milli Güvenlik Kurulu (MGK), kritik başlıklarla Başkan Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplandı.

Yunanistan'ın Ege'de tansiyonu yükselten adımları, gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması, yurt içi ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın bölgeye etkileri...

Türkiye'den Almanya'ya tepki: Derhal harekete geçilsinTürkiye'den Almanya'ya tepki: Derhal harekete geçilsin

YUNANİSTAN'IN PROVOKATİF ADIMLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda Yunanistan'ın gerilimi artıran adımları kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

Ege'deki adaların uluslararası hukuk çiğnenerek silahlandırılması ve Yunanistan'daki Amerikan üslerinin artması başta olmak üzere son gelişmeler değerlendirilecek.

Orman yangını eylemlerinden sorumlu terörist etkisiz hale getirildiOrman yangını eylemlerinden sorumlu terörist etkisiz hale getirildi

TERÖRLE MÜCADELE

Yurt içi ve sınır ötesinde terörle mücadele operasyonları da kurulun gündeminde yer alacak. Özellikle Suriye'nin kuzeyinde devam eden mevcut operasyonlar ve bundan sonra atılacak adımlar masaya yatırılacak.

Tahıl anlaşmasının takibi ve ateşkes çabaları değerlendirilecek

RUSYA İLE UKRAYNA ARASINDAKİ SAVAŞ...

Son olarak esir takasında kritik rol oynayan Ankara'nın diplomatik girişimleri devam ediyor. MGK'da savaşın etkileri, tahıl koridoru anlaşmasının takibi ve ateşkes çabaları gözden geçirilecek.

Yazılı açıklama yapılacak

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar, toplantı sonrası yapılacak yazılı açıklama ile kamuoyu ile paylaşılacak.

 
KAYNAK: TRT HABER
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam kararı nerde?
    Cevapla
  • Paşa 44 1 yıl önce Şikayet Et
    Önceki MGK toplantılarının ana gündemi ortada olmayan irticaydı çok şükür kurtulduk bu boş işden şimdi gerçek konular konuşuluyor
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    4c özelleştirme mağduru ve 4b sözleşmeliye kadro
    Cevapla
  • Fakirlik zor 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi yok mu ekonomi bir zam kararı öıksın ekimde
    Cevapla
  • Yaa hak 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar cahilsiniz ki milli güvenlik kurulunda ekonomi? Ne alaka
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    MGK KARARLARI ; 1. ABD Bir ay içinde F-16’lar konusunda karar almassa Türkiye başka ülkelerden uçak alımına yönelecektir. 2. Yunanistan’ın devam eden şımarık ve adaları silahlandırması sonrası "adaların hakimiyeti" anlaşmalarla Türkiye’ye istediği zaman harekat hakkı doğurmuştur.3. ABD’nin DAEŞ’le mücadele kılıfında PYD=PKK desteğini kesmesse Türkiye bölgede İran ve Rusya ile beraber harekat icra edecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!