MİT'ten nefes kesen operasyon: Ersin Şahin etkisiz hale getirildi!

MİT Başkanlığı, terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Derik sabotaj taburu sorumlusu Ersin Şahin'i, Suriye'de düzenlenen operasyonla etkisiz etkisiz hale getirdi.

GİRİŞ 01.11.2022 09:36 GÜNCELLEME 01.11.2022 10:07
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış
  • TSK'ya yönelik silahlı ve bombalı eylem talimatlarını verdi.
  • Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Derik sabotaj taburu sorumlusuydu.

SON DAKİKA HABERİ: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Derik sabotaj taburu sorumlusu "Serdem Pir-Serhat Harun" kod adlı Ersin Şahin'i, Suriye'de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2014 yılında terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YDG-H bünyesinde terör faaliyetine başlayan ve ardından Irak kırsalına geçen Şahin'in, 2017 yılından bu yana terör örgütü PKK/YPG bünyesinde Suriye'de olduğu belirlendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik silahlı ve bombalı eylem talimatlarını veren örgütün sözde Derik sabotaj taburu sorumlusu Şahin, MİT'in sınır hattında düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

SERDEM PİR-SERHAT HARUN KOD ADLI ERSİN ŞAHİN KİMDİR?

Ersin Şahin, 2014 yılında PKK’ya katılmadan önce örgütün şehir yapılanması YDG-H bünyesinde faaliyet yürüttü ve çok sayıda gencin örgüte katılması için çalıştı. Anılan kırsal kadrolara katılması akabinde yurtiçinde Diyarbakır ve Şırnak kırsalında sonrasında da Irak kırsalında silahlı faaliyet gösterdi.

2017’de Suriye’ye geçerek YPG bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan Ersin Şahin, Suriye/Haseke’de sabotaj eğitimi alması sonrası Suriye/Derik’te Sabotaj Taburu Sorumlusu olarak görevlendirildi.

Sınır hattında Türkiye'ye yönelik operasyonları koordine eden, Suriye’den Türkiye’ye bombalı eylem yapmak amaçlı gönderilecek olan örgüt unsurlarının seçimi, donatılması ve eğitimi yönünde faaliyet gösteren, Suriye-Türkiye sınır hattında, örgütün istihbarat unsurları ile eşgüdüm halinde çalışarak, sabotaj, saldırı, sızma ve aktarım tarzı çalışmaların organizasyonunda yönlendirici olarak görev alan Ersin Şahin’in etkisiz hale gelmesinin Türkiye’ye dönük eylem planlamalarına önemli bir darbe vuracağı değerlendiriliyor.

KAYNAK: AA, İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 95
  • Hacı65. 1 yıl önce Şikayet Et
    cehennemliklerin piri olur.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Oh eliniz dert gormesin geberip gitsinler sakin sag tutmayin anlindan enseleyin
    Cevapla
  • Oruç 1 yıl önce Şikayet Et
    Gebermiş sıra diğer bebek katili pkklı teröristlerde ve sempatizanlarinda
    Cevapla
  • German 50 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP yasdadir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme odun lazım. Mekanı cehennem olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor