BM'den tarihi Türkiye hamlesi: İmzalar atıldı!

Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında Kalkınma İşbirliği Ofisi'nin İstanbul'da bölgesel ofisi kurulmasına yönelik ev sahibi ülke anlaşması imzalandı.

BM'den tarihi Türkiye hamlesi: İmzalar atıldı!
BM'den tarihi Türkiye hamlesi: İmzalar atıldı!
GİRİŞ 10.11.2022 06:55 GÜNCELLEME 10.11.2022 06:56
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Anlaşmaya, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve BM Kalkınma İşbirliğinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Oscar Fernandez-Taranco imza attı.

Büyükelçi Sinirlioğlu, Türkiye'nin bu anlaşma üzerinde iki yılı aşkın süredir çalıştığını belirterek anlaşmanın imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her iki tarafın da gösterdiği esnekliğin ardından anlaşmanın tamamlandığını belirten Sinirlioğlu, Kalkınma İşbirliği Ofisi'nin İstanbul'daki varlığının Türkiye için her zaman bir öncelik olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu

Söz konusu ofisin BM Kalkınma Sisteminin omurgalarından biri ve küresel ve ülke düzeyindeki girişimler arasında bağlantı sağlanmasında önemli bir role sahip olduğunu belirten Sinirlioğlu, Türkiye'nin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için İstanbul Antlaşması'nın imzalanmasını sağladığını ve bunun da Türkiye ve BM arasındaki işbirliğinin bir başka örneği olduğunu ifade etti.

İSTANBUL DAHA BÜYÜK BÖLGESEL VE KÜRESEL MERKEZ HALİNE GELECEK

Bu anlaşmanın Türkiye ve BM arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğine dikkati çeken Sinirlioğlu, "Birleşmiş Milletler, Türkiye'deki varlığını sürdürüyor. İstanbul şu anda BM'nin çeşitli bölgesel ofislerine ev sahipliği yapıyor. Türkiye ve BM arasında artan işbirliği sonucu İstanbul, çeşitli BM kuruluşlarının bölgesel merkezi haline geldi. Türkiye, İstanbul'u BM için daha büyük bir bölgesel ve küresel merkez haline getirmeyi hedefliyor." dedi.

BM Kalkınma İşbirliğinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Oscar Fernandez-Taranco da anlaşmanın imzalanma sürecindeki çabaları ve yakın işbirliği nedeniyle Büyükelçi Sinirlioğlu'na teşekkür etti.

"İSTANBUL SON DERECE ÖNEMLİ BÖLGESEL BİR MERKEZ"

Anlaşmanın BM Genel Sekreteri'nin reform çabalarına destek açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Fernandez-Taranco, "Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul'da olmaktan mutluluk duyacağız. İstanbul son derece önemli bölgesel bir merkez." ifadelerini kullandı.

Fernandez-Taranco, İstanbul'da kurulacak ofisin diğer bölgelere ve ülkelere erişim açısından da son derece önemli olduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim hayat pahalılığımızın ,karşılığı BM den övgümü, bırakın bu ayakları dünyada olduğu gibi bizimde bütün dengeleri iz bozuldu,bir evden iki kişi çalışmıyorsa fakirlik diz boyu
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    BM nin sözü ne kadar? Gücü ne kadar ki? Bize ne faydası olacak? Açılmasa daha iyi olurdu.
    Cevapla
  • ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ülkemize iyilik getirmez sıkı kontrol edilmeli yoksa her türlü ajanlığı yaparlar.bunlar değilmi gezi olayının 15 Temmuz failleri ülkeyi karıştırmak için ellerinden geleni yaparlar.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuç daha fazla hayat pahalılığı. biraz da vatandaşın sorununa bakın isterseniz
    Cevapla
  • Kasımpaşalı nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayağımızı yorganımı göre uzatacagiz bu günlerde anlatacağız inşallah
    Cevapla
  • Düşünen. 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük elçinin önünde hala İngilizce hindi anlamına gelen turkey yazıyor
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Fotograf arsivden alinmis. Birde ulke icin yapilan seylerin altinda hinlik aramayin. Ne iciyorsunuz kim zehirliyo sizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"