Son dakika: Devlet erkanı Anıtkabir'de: Erdoğan'dan dikkat çeken mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene katılıyor.

GİRİŞ 10.11.2022 09:38 GÜNCELLEME 10.11.2022 11:54
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

Anıtkabir'deki tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları yer aldı.

Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 84 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

"SALDIRILAR KARŞISINDA DURMAYACAK, MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Erdoğan'ın Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imza attı.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz Atatürk. Ebediyete irtihalinizin 84’üncü yıldönümünde Zat-ı Alinizi, kahraman silah arkadaşlarını ve canları pahasına istiklalimize sahip çıkan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. ‘En büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz. Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhun şad olsun." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ANMA MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü için bir anma mesajı yayımladı.

Başkan Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

İstiklâl mücadelemizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i ebediyete irtihalinin 84. yılında saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kişi Sevdiğiyle Beraberdir. Herkes Dilediğini Sevmekte Özgür dür. Kimse Kimseye Dayatma Yapmamalı Bence.
    Cevapla
  • UMUT TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkü rahmetle anıyorum. CHP onun ismini alet etmesin. O , Türklüğün büyüğüdür. Ülkemizin yüce kurucusudur. Bütün devlet erkanı Anıtkabir'de toplandı. Birleştirici unsur İlkelerinin izinden gitmek çağları atlamaktır. Onun izinden gitmek CHP gibi heykeller dikmek değil Fabrikalar açmak üretimi kalkınmayı büyütmek Türkiye Cumhuriyetini süper güç yapmaktır.
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söyledin. Atatürk CHP'nin değil Atatürk bizim. CHP li İsmet İnönü paralardan Atamızın ismini sildi
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu topraklardan kâfirleri kovan ve bu toprakların müslüman kalması için ömrünü cephelerde harcayan Atatürke Rabbim rahmetiyle kusatsın, mekanı cennet olsun. Herkes görsün bilsin ki Atatürk'ün gerçek partisi akpartidir. Chpkk değildir!
    Cevapla
  • Osmanlıcıkürt 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük İslam düşmanı o o zalım İslam'a ne hizmet verdi hilafet kaldırdı
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim sevdiklerimiz bize yeter...Allahin razi olmadigi kimseyi sevemem...onunda hesabi var...saffini belli etmeyenlerin vay haline...
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    sevmek zorunda degiliz...atamiz fatih sultan mehmet tir...
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rum kanı taşıyanlar sevemez tabi haklısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?