İBB kız yurdundan bir mağduriyet daha! İmamoğlu şaşırtmadı

İBB yurtlarındaki öğrencilerin sorunlarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Beyzanur Pala da bu mağduriyeti iliklerine kadar yaşayan öğrencilerden sadece bir tanesi.

İBB kız yurdundan bir mağduriyet daha! İmamoğlu şaşırtmadı
İBB kız yurdundan bir mağduriyet daha! İmamoğlu şaşırtmadı
GİRİŞ 18.11.2022 22:27 GÜNCELLEME 19.11.2022 01:11
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Beyzanur Pala, kendisine maddi anlamda daha uygun olan KYK yurduna başvuruyor fakat yurt başvurusu sonuçlanana kadar mağdur olmamak için İBB’nin yurtlarında kalmaya karar veriyor. İBB Yurtları Beyzanur Pala'nın başvurusunu kabul ederek Avcılar Kız Öğrenci yurduna kaydını gerçekleştiriyor ve olaylar bundan sonra başlıyor.

KALMADIĞI YURDUN ÜCRETİNİ TAHSİL ETMİŞLER

Bursa'da ailesiyle beraber yaşayan Beyzanur, okulun başlayacağı tarihe kadar evinde kalmayı tercih ediyor ve %100 Burslu olarak kazandığı bölümü okumak için İstanbul'a gitmeden, Ekim ayının ücretini İBB'nin Yurt hesabına yatırıyor. Aynı gün akşamında KYK Yurt sonuçları açıklanıyor ve bu sonuçlara göre KYK yurduna yerleştiğini öğrenen Beyzanur ertesi gün hemen İBB Avcılar yurt müdüresini arıyor, içinde bulunduğu durumu anlatıp paranın iadesini talep ediyor. Yurt müdürü de bu konu hakkında kendisine daha sonra dönüleceğini belirtiyor.

İBB AVCILAR KIZ YURDU MÜDÜRÜ SESSİZ KALDI

Bu görüşmeden sonra Müdüre hanımın kendisine geri dönmemesi üzerine Beyzanur tekrar arıyor ve hiç beklemediği bir cevapla karşılaşıyor. Müdüre hanım Ekim ayı ücretinin kendisine iade edilemeyeceğini ve bu konu hakkında yapılacak herhangi bir şeyin olmadığını belirtiyor.

Beyzanur Pala’nın, İBB Avcılar Kız Öğrenci Yurdu'ndan kaydını sildirmesinin ardından, gerekli mecralara bildirmesine rağmen yurt ücretinin iade edilmemesi sonucu yaşadığı mağduriyeti görmezden gelen İBB Yurt Müdürlüğü sessizliğini korumaya devam ediyor.

KYK YURDUNUN KOŞULLARI DAHA İYİ VE EKONOMİK

Günümüz şartlarında öğrenci için ciddi bir rakam olan 950 TL şuan da İBB tarafından bloke edilmiş ve geri ödenmek istenmiyor. Oysaki Beyzanur 950 TL yatırdığı İBB Yurtları yerine maddi durumuna daha uygun olan KYK yurtlarında kalmaya karar veriyor.

ÖĞRENCİNİN HAKKINI GERİ VERMEMEK İÇİN KOMİSYONU BİLE TOPLAMADILAR!

İBB Yurtları resmi sitesinde yer alan; ”Kayıt sildirme halinde ücret iadeleri Gençlik Ve Spor Bakanlığı Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre yapılır. Ancak sunulan mazerete bağlı olarak iade talebi yurt komisyonu tarafından değerlendirilebilir.” ibaresi yer almasına rağmen Beyzanur Pala'ya yazılı olarak değil de sözlü olarak paranın iade edilemeyeceğini belirtmeleri de yurdun başka bir ihmalkarlığını gözler önüne sermektedir.

Birçok açıklamasında öğrencilerin mağdur edilmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söylemesine rağmen, her fırsatta yine öğrencileri mağdur eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu kez de şaşırtmadı.

ÖĞRENCİLERDEN ÇAĞRI

Buradan öğrenciler adına kendisine seslenmek istiyoruz. Binbir zorluklarla okumak için memleketlerinden umutla yola çıkmış öğrenci arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini ve vermiş olduğunuz vaatlerin ivedilikle yerine getirilmesini istiyoruz.

KAYNAK: YURTTAYIM.COM
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Bülent DUMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlunun derdi büyük.cumhurbaşkanı olma derdinde.istanbul un sorunları ilgilendirmiyor.
    Cevapla
  • KASACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani derlerya İBB başkanı antirikort Ekrem papazoglu gözünü cumhur adayı olmak istiyor bakın ey Aziz İstanbullu nasıl orada havalar istanbulu bu soytarıya peşkef çekenler bakın görün bak papazınoglu n içraatlarını gördünüzmü adam İBB İflas ettirdi nasıl kurtulurum diye cumhur olmaya talip bakın ey istanbulu teslim edenler soğana patatese onurunu satanlar vede bunlara dua edip oy dilenen mavi takkeliler sülaymancılar şimdi herşey güzel demi bak istanbulu ihya etti papazınoglu şim devleti istiyor bakın sloganı tüm Türkiye’yi kucaklıyorum derse vebal kimin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yolan öyle demeyin eko az bile yapıyor bu millet varya bir illet bırakın eko seçime kadar naapsa bunlara azdır dahada rezilet eko istanbulluyu onlar iyiye layık değiller
    Cevapla
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha hiç bir şey değil bir daha seçsinler İstanbul ün halini düşünemiyorum
    Cevapla
  • Tc vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eko bu ülkenin başına en büyük bela inşallah Rabbım fırsat vermesin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamleleri sonrası İsrail'den Irak komplosu! Ankara darbeyi vurdu gözleri döndü
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz