İstismar suçuna yeni genelge... Artık bunlar yapılmayacak

Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suç soruşturmalarına ilişkin yayınlanan genelgede, mağdurların adli süreçte failleri ile yüz yüze getirilmemesi istendi.

İstismar suçuna yeni genelge... Artık bunlar yapılmayacak
İstismar suçuna yeni genelge... Artık bunlar yapılmayacak
GİRİŞ 21.11.2022 09:26 GÜNCELLEME 21.11.2022 09:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suç soruşturmalarına ilişkin başsavcılıklara genelge gönderdi.

Türkiye gazetesinden Yeşim Eraslan'ın haberine göre genelgede, “Mağdurlar adli süreçte failleri ile yüz yüze getirilmeyecek, kullandıkları kelimeler hukuksal veya tıbbi karşılığına dönüştürülmeden zapta geçirilecek” denildi.

Bakanlığın genelgesinde şu ifadelere yer verildi:

"Bu tür suçlara daha fazla özen ve titizlik gösterilecek, özel bir savcı görevlendirilecek. Olay, bütün ayrıntılarıyla incelenecek. Mağdur beyanı ile kovuşturma aşamasında da yetinilecek, böylece ikincil örselenme engellenecek. Çocuk ve diğer mağdurların ifadeleri Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) ile Adli Görüşme Odaları’nda (AGO) uzman eşliğinde bizzat Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak. Mağdurlar adli süreçte failleri ile yüz yüze getirilmeyecek, beyanları alınırken sözü kesilmeden dinlenecek, kullandıkları kelimeler hukuksal veya tıbbi karşılığına dönüştürülmeden ifade ettiği şekilde zapta geçirilecek. Soruşturma gizliliği ilkesine riayet edilecek."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 5
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    İstismar diye tecavüzü yumuşatmaya çalışmayın tecavüz ve ırza zorla girmek tir idam dan başka hiç bir ceza bunlara verilmemeli
    Cevapla
  • birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle insanlar yüzünden masum olan bizler (babalar-Erkekler) çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz... ben kızlarıma kendi küçük kızımı milletin içinde sarılmaya, öpmeye korkuyorum... ( disipline etmek için zaten hiç birşey yapamıyorum...) ... Bu sapıklar ve Bu sapıkların yaptıklarını kullananlar sayesinde disipline olmamış, kendi terbiyemizi aktaramadığımız bir nesil geliyor... Hayırlı olsun....
    Cevapla
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür davalar basına asla yansımamalı gizlilik kararı ilk celsede alınıp sürdürülmeli, adliye personeli basına bilgi verirse ceza verilmeli. basına yansıması engellenirse daha çok mağdur hakkını arar.
    Cevapla
  • gardass 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel ama birde iftira yönü var ? iftira yönünüde düşünmek gerek yüzleşme olmadan iftirada çözülmez
    Cevapla
  • Songül 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlele haklisin kardeşim bazen madur olan kiz degil karşı taraf çamur at izi kalsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...