WhatsApp'tan sahte diploma satıyorlar: Hukuk 100 bin, işletme 10 bin TL

Sahte diploma çeteleri, Tekirdağ'daki sahte doktor skandalı sonrası yeniden gündeme geldi. WhatsApp üzerinden sahte diploma satışı yapan çete üyeleri, her fakülte için farklı bir fiyat biçiyor.

WhatsApp'tan sahte diploma satıyorlar: Hukuk 100 bin, işletme 10 bin TL
WhatsApp'tan sahte diploma satıyorlar: Hukuk 100 bin, işletme 10 bin TL
GİRİŞ 30.11.2022 10:40 GÜNCELLEME 30.11.2022 10:41
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde 1 yıldır pratisyen hekim olarak çalışan Ayşe Özkiraz’ın sahte doktor olduğu ortaya çıkmış, evindeki aramalarda; sahte doktor kimlik kartları, sahte diplomalar, çeşitli hastanelere ait kimlikler bulunmuştu.

'E-DEVLET'TE MEZUN GÖRÜNECEKSİN VAADİ'

Kanal D Haber'den Ertan Büyükahıska'nın haberine göre; internet sitelerinden 'Diploma sahibi olun, E-Devlet ve YÖK kayıtlı!' başlıkları ile diploma satışı yapan sahtekarlar, söz konusu diplomaların devlet üniversitelerine ait olduğunu, satın alındığı takdirde e-Devlet'te 'mezun' olarak görüleceğini ve diplomalarla KPSS'ye giriş yapılabileceğini öne iddia ediyor.

100 bin TL'ye hukuk fakültesi, 10 bin TL'ye işletme fakültesi diploması satan sahtekarlar, lise diplomasını 8 bin TL, üniversite diplomasını 15 bin TL, yüksek lisans diplomasını 20 bin TL'den satıyor.

Şeytanın bile aklına gelmez: Sahte doktorla ilgili 'pes artık' dedirten detay!Şeytanın bile aklına gelmez: Sahte doktorla ilgili 'pes artık' dedirten detay!

5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR

Çete üyeleri, internet sitesinde yer alan cep telefonu numaralarını sadece WhatsApp uygulaması üzerinden iletişime geçilmesi için kullanıyor. Sahte Diploma suçuna ilişkin konuşan Avukat Ahmet Çobanoğlu, "Kanunda ön görülen ceza miktarı, 2 yıldan 5 yıl" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: KANALD
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • muhittin 1 yıl önce Şikayet Et
    cezaya bak, 2-5 yıl böyle hukuk mu olur, bütün cezalar ağırlaştırılmalı, taksirli (kazaen) suçlar hariç,
    Cevapla
  • ilseven 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahte üniversiteler var Türkiye de şubeleri olan Sırbistan Kosova Ukrayna Arnavutluk Rusya Kıbrıs menşeili ama adresleri hep Türkiye’de!
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahte diploma ucuzmuş. Gerçeğide bir işe yaramıyorki zaten.
    Cevapla
  • misafirrrr 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözde eğitim deneklerş federasyonları hatta konfederasyon adı altında ki levha dernekleri incelensin sertifika ve diploma satanlar ortalıkta çirit atıyor.
    Cevapla
  • No problem 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar çete olmus Aksaray'da vize başvurusu işleri ile ugrasanlar bir ayakları moskovoda yani Türkiye'de ve Moskova'da şube turkiyede. Ehliyet diploma almak isteyenler den paraları alıyorlar moskovodaki parayla ayarlanmış Rus güvenlik görevlisi kişilerden bu kişiler adına gerçek belge ehliyet doktor vs resmi diploma çıkartıp Türkiye'de de denklik yapıp Türkiye'de resmi olarak kullaniyorlar nokta İstanbul aksarayda vize işlemleri firmaları var öyle söyleniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı