İstanbul merkezli 9 ilde DEAŞ operasyonu!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri DEAŞ terör örgütüne finans sağlayan 14 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi

İstanbul merkezli 9 ilde DEAŞ operasyonu!
İstanbul merkezli 9 ilde DEAŞ operasyonu!
GİRİŞ 02.12.2022 12:42 GÜNCELLEME 02.12.2022 17:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ terör örgütüne finans sağlayan 14 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma ve MASAK raporları doğrultusunda araştırma başlatan jandarma ekipleri, cezaevlerinde ve sözde çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarının ailelerine sosyal medya oluşumları vasıtasıyla yardım adı altında topladıkları parayı DEAŞ silahlı terör örgütüne aktaran 14 şüpheliyi tespit etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Tokat, Adıyaman, Mardin, Rize ve Şanlıurfa'da belirlenen şüphelilere jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, 9 örgüt üyesi gözaltına alındı.

Operasyonda ele geçirilen çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konuldu. 5 şüpheli hakkında yakalama işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim güç üstüne güç versin Rabbim Her türlü tehlikelerden muhafaza eylesin. Sizleri ayrıca TEBRİK EDİYORUM.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe