İstanbul Valiliği'nden Beyoğlu'nda 1 kişinin vefat ettiği olaya dair açıklama

İstanbul Valiliği, çalıntı motosikletlerle polisten kaçmaya çalışan 2 şüphelinin engellenmesi için açılan ateşte kazaen yaralanan vatandaşın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin, soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İstanbul Valiliği'nden Beyoğlu'nda 1 kişinin vefat ettiği olaya dair açıklama
İstanbul Valiliği'nden Beyoğlu'nda 1 kişinin vefat ettiği olaya dair açıklama
GİRİŞ 12.12.2022 01:52 GÜNCELLEME 12.12.2022 02:11
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, Beyoğlu'nda çalıntı ve plakasız motosikletlerle polisten kaçmaya çalışan 2 şüphelinin engellenmesi için açılan ateşte kazaen yaralanan vatandaşın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin, adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Öte yandan olaya karışan 2 polis memurunun, cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, saat 20.30 sıralarında Kaptanpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 7 ayrı "silahlı gasp" suçu nedeniyle takip edilen 2 şüpheliye, kullandıkları çalıntı ve plakasız motosikletlerle kaçmaya çalışırken engel olmak amacıyla güvenlik görevlileri tarafından silahla ateş edildiği belirtildi.

"HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ"

Açıklamada, "O esnada yaya olarak olay mahallinde bulunan Z.E.Y. (18) isimli vatandaşımız, güvenlik görevlimizce silahla açılan ateş sonucu kazaen yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımız, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

ŞÜPHELİLERE OPERASYON

Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, kimlikleri tespit edilen B.P. (19) ve S.Ç. (27) isimli şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

2 POLİS MEMURU GÖZALTINA ALINDI

Açıklamada ayrıca olaya karışan 2 polis memurunun, cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 31
  • hanzala 1 yıl önce Şikayet Et
    Şoför yolda kaza yapıyor onlarca kişiyi öldürüyor adalet ne yapıyor bir ay yatırıp çıkarıyor polis suçluyu yakalamak için ateş ediyor kaza kurşunu ile bir kişi ölüyor polisler tutuklanıyor polis ne zaman silah kullanacak Amerika niye büyük devlet askerine polisine sahip çıktığı için polis görev yaparken iki kere düşünür artık.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede polis olmakta suç. nerden bakarsan bak polisin kendisine silah çeken kişiye karşılık vermesi de suç. kanunlar acilen değişmeli.
    Cevapla
  • çiçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de ADALET diye birşey yok polise o silahı vermeyeceksin ozaman polisten de suçluyu yakalama görevi beklemeyeceksin her iş yaptığında içeri atacaksan polisi.
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Sacma polis olmak zor vallahi şansına karşı taraf polisi öldürmeden polis adamı durdurabilirse ne ala o ara polis ölürse şehit öldürürse cezali
    Cevapla
  • cuma 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara baktım da haberin sadece başlığını okuyup bir sürü yorum yapan olmuş. polis kapkaççıları kovalarken ateş ediyor ve yolda hiç alakası olmayan bir yaya yaralanıyor sonrada hastanede vefat ediyor. Başlığı okuyup adaleti, savcıyı suçlamak niye..
    Cevapla
  • E.P.M. 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen haberin içeriğini okumuşsun, peki burada polis gözaltına mı alınmalı sence? Adam işini yapmasın mı, bilerek mi vurmuş adamı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı