Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu ve diğerleri... Çoklu aday altılı masada mı?

CHP yönetiminin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını diretmesi, İyi Parti'nin de buna karşı olması masayı zor durumda bıraktı. Kılıçdaroğlu, altılı masada çoklu aday seçeneğine, "gündeme geldiğinde konuşuruz" sözleriyle açık kapı bıraktı.

Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu ve diğerleri...  Çoklu aday altılı masada mı?
Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu ve diğerleri... Çoklu aday altılı masada mı?
GİRİŞ 26.12.2022 21:55 GÜNCELLEME 26.12.2022 22:25
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Muhalefetteki siyasi ikbal kavgası içinden çıkılmaz bir hal aldı. Saraçhane'de düzenlenen mağduriyet mitinginde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki samimiyet, altılı masadaki adaylık mücadelesini artırdı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İyi Parti’ye "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı." uyarısında bulunurken, Akşener, mitingle ilgili çok sert yanıt verdi.

AKŞENER: KİMSEDEN İZİN ALMA MECBURİYETİM YOK, SÖYLEYENE FENA ÇARPARIM

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İyi Parti olarak biz de, amasız, fakatsız onun yanındaydık. Bir saniye düşünmedik, bir dakika gecikmedik. Yanlış anlaşılmasın izin almak için aramadım. Öyle bir durum yok. Kimseden izin alma mecburiyetim yok. Söyleyene de çok fena çarparım." sözlerini sarf etti.

KILIÇDAROĞLU: TEK ADAY YA DA ÇOK ADAY BİLMİYORUM

İki parti genel başkanı arasındaki yüksek gerilime karşın Kılıçdaroğlu, "Kavga etmedik ki aramızda görüş ayrılığı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

ALTILI MASADA ÇOKLU ADAY FİKRİ Mİ VAR?

Bu gelişmeler ışığında aday konusundaki süregelen belirsizlik, ihtilafın sürdüğü altılı masa cephesinde çoklu aday seçeneğinin ön plana çıkmasına neden oldu.

Kılıçdaroğlu'nun bu tartışmanın güçlendiren açıklamasıysa, "Tek aday ya da çok aday bilmiyorum, adayı oy birliğiyle ya da oy çokluğuyla seçeceğiz diye bir şey konuşmadık. Bu konu gündeme geldiğinde konuşuruz." ifadeleriyle oldu.

CHP kaynakları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Masanın cumhurbaşkanı adayı ne zaman belirlenecek?" sorusuna da cevap verdiğini vurguluyor. CHP Genel Başkanı, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı adayını da seçim kararı alındıktan sonra açıklama yönünde bir eğilim var kendi aramızda konuştuğumuzda. Bu eğilime şu ana kadar hepimiz katıldık. Bir arkadaşımız dillendirdi 'böyle yapalım' diye, biz de 'olur' dedik." sözlerini kaydetti.

SEÇİMLERİN MAYIS DEĞİL YA NİSAN YADA HAZİRAN AYINDA YAPILMASINDAN YANA

Öte yandan Kılıçdaroğlu, 2023 cumhurbaşkanlığı ve Türkiye genel seçimlerinin mayıs değil, 1 ay daha erken çekilerek nisan ayında yapılmasına sıcak baktıklarını, eğer mayısa bırakılırsa haziranda seçime gidilmesinden yana olduklarının altını çizdi.

'Adaya veda eden isim Mansur Yavaş oldu'"Adaya veda eden isim Mansur Yavaş oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepkiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki

Babacan'ın 6'lı masa sözleri olay oldu... 'Konuşmak için konuşma kararı almak gerekiyor'Babacan'ın 6'lı masa sözleri olay oldu... "Konuşmak için konuşma kararı almak gerekiyor"

Altılı masaya tepki: Macron kadar bile olamıyorlar! Yazıklar olsun...Altılı masaya tepki: Macron kadar bile olamıyorlar! Yazıklar olsun...

Nevşin Mengü'den 'Altılı Masa' itirafıNevşin Mengü'den 'Altılı Masa' itirafı

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 7 li masaya 7 koyun verseler 7 saniyede kaybederler birde sözde ülke yönetecekler vatan a ihanet ten başka ne yaptılar.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de altılı masadan 7 aday çıkıyormuş ne gülerim
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    REiS, TEKMEYİ VURDUMU, NE MASA KALIR, NE SANDALYE KALIR, NE DE YUVARLAK ADAY KALIR.
    Cevapla
  • benim 1 yıl önce Şikayet Et
    valla çoklu adayda olasaniz seçime kadar çoğalıp adayda olsanız anca zaman kaybettirirsiniz başka bişey olmaz birinci belli ikinci kim o anca 2.secimden sonra belli olur
    Cevapla
  • Osman AĞA 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu altılıyı 23 Nisanda tek tek koltuğa oturtursun yoksa koltuğu görecekleri yok, ancak rüyalarında görürler :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi