İstanbul'un barajlarında son durum!

İSKİ verilerine göre, İstanbul’da barajların doluluğu, geçtiğimiz yıl aynı döneme oranla yüzde 13.86 azaldı.

İstanbul'un barajlarında son durum!
İstanbul'un barajlarında son durum!
GİRİŞ 28.12.2022 09:13 GÜNCELLEME 28.12.2022 09:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul'a su sağlayan barajlar kırmızı alarm vermeye devam ediyor.

Kış mevsimiyle birlikte beklenen yağışların bir tülü gelmemesi, barajların doluluk oranını da etkiledi.

YÜZDE 13 AZALDI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, göre geçtiğimiz yıla oranla barajların doluluk oranları yüzde 13.86 azaldı.

Geçen yıl 27 Aralık’ta yüzde 47.44 olan İstanbul barajlarının doluluk oranı, tam bir yıl sonra yüzde 33.58’e geriledi.

SAZLIDERE BARAJI GÖRÜNTÜLENDİ

Sazlıdere Barajı’nda drone ile havadan çekilen görüntülerde barajın bazı noktalarında suyun sadece ince bir kanal boyu ilerlediği ve çevresinin kuruduğu görüldü.

SU ALTINDAKİ AĞAÇLAR YÜZEYE ÇIKTI

İHA'nın aktarımına göre; geçtiğimiz yıllarda su ile dolu olan alanlara araç girdiği ve çekilen su ile birlikte su altında kalan ağaçların gün yüzüne çıktığı görüldü.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şey güzel olacak.dediler . Ya
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç belli olmaz özellikle günümüzde çok enteresan yağış miktarları ölçülmekte ansızın günler içinde veya gün içerisinde yağışlar görülebilmekte mevsimsel yağışlar kısa zaman diliminde gerçekleşebiliyor2023 senesi Ocak ayının ikinci haftasından itibaren baharıda kapsayacak biçimde oldukça yağışlı süreci yaşayabileceğimizi tahminediyorum barajlardaki doluluk seviyesinin azalmadı tedbiren iyi durum zira baraj taşkını hadisesi 90 lı yılların başlarında tanık oldum tabiki kötü olay kuvvetli yağışlara dikkatetmeliyiz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselci elemanlar, bizi damacanaya mahkûm etmeyin. Manavgat'ın suyunu İstanbul'a getirin de insanlar doğru düzgün bir su içsin. İstanbul'da yaşayan insanlar, küreselci yöneticilerden neden bunu istemiyor? Bu durum gerçekten çok tuhaf!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak nasıl da duymazlıktan geliyorlar!
    Cevapla
  • Hayır 1 yıl önce Şikayet Et
    Ennç çok suyu evlerde full boşalan şifonlar harcıyor. bas çek şeklinde olanlar gerektiği kadar harcıyor. bn böyle yaptım sizde böyle yapın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatden sonra eski binaların yeniden yapılması dışında bir çivi istanbulda çakılmasın, özel üniversiteler başka ile taşınsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama