Kağıthane'de tarihi eser operasyonu: 134 parça bulundu

İstanbul Kağıthane'de düzenlenen operasyonda 134 parça tarihi eser ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Kağıthane'de tarihi eser operasyonu: 134 parça bulundu
Kağıthane'de tarihi eser operasyonu: 134 parça bulundu
GİRİŞ 15.01.2023 16:09 GÜNCELLEME 15.01.2023 16:09

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ortabayır Mahallesi Bacadibi Sokak'taki bir binanın deposunda, tarihi eser niteliğinde malzemelerin ve paraların bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Çalışmaların ardından depoya baskın gerçekleştiren ekiplerce yapılan aramada, üzerlerinde çeşitli renk ve simgeler bulunan, eski dönemlere ait olduğu ve tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 127 para, 4 yüzük, 1 haç şeklinde obje, 1 üzeri kırmızı taşlı obje ile 1 kolye parçası ele geçirildi.

Ekipler, adreste bulunan D.Ş'yi gözaltına aldı.

Hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten işlem yapılan zanlı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı