Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'dan sürpriz ziyaret

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile bir araya geldi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'dan sürpriz ziyaret
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'dan sürpriz ziyaret
GİRİŞ 17.01.2023 00:01 GÜNCELLEME 17.01.2023 00:02
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Burhan, Sudan ile Türkiye arasındaki "güçlü ve kadim" ilişkilere övgüde bulunarak, bu ilişkilerin iki dost ülke ve halkların çıkarları doğrultusunda her alanda geliştirilmesini istediklerini belirtti.

Fidan'ın ziyaretinin, iki ülkenin işbirliğini pekiştirme istekliliğinden kaynaklandığını söyleyen Burhan, Fidan'ın ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

MİT Başkanı Fidan ise ziyaretinin verimli olduğunu belirterek, Sudan ile Türkiye arasındaki işbirliği ve koordinasyonda ortak öneme sahip meselelerdeki hedeflerine ulaştığını kaydetti.

Fidan ayrıca Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Orgeneral Muhammed Hamdan Dagalu Hımidti ile de görüştü.

MİT Başkanı Hakan Fidan, Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Orgeneral Muhammed Hamdan Dagalu Hımidti

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede Sudan Genel İstihbarat Başkanı Ahmed İbrahim Mufaddal da yer aldı.

Hımidti, MİT Başkanı'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Sudan ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkilerin derinliğini ve bu ilişkilerin iki ülke halklarının ortak çıkarlarına hizmet edecek şekilde her alanda güçlendirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

SUDAN İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ "STRATEJİK" İLİŞKİLER

Sudan'ın Türkiye ile ilişkilerini "stratejik" olarak nitelendiren Hımidti, Sudan'ın bu ilişkilere özel ilgi gösterdiğine, ikili ve uluslararası meselelerde ve ortak çıkarları ilgilendiren dosyalarda işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkati çekti.

MİT Başkanı Fidan ise ülkesinin Sudan ile ilişkilerini her alanda geliştirmeye önem verdiğini dile getirerek, Türkiye'nin 5 Aralık 2022'de askeri ile sivil gruplar arasında imzalanan "çerçeve anlaşma"ya ve Sudan'da istikrarı sağlamaya yönelik çabalara verdiği desteği teyit etti.

Fidan ise, Sudan ile ilişkilerini her alanda geliştirmek istediklerini teyit ederek, Türkiye'nin çerçeve anlaşmaya ve Sudan'da istikrarı sağlamaya yönelik çabalara verdiği desteği açıkladı. Türkiye'nin istikrarı sağlamak için Sudan'a yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim böyle yiğit adamlardan razı olsun başımızdan eksik etmesin inşallah
    Cevapla
  • Maraşlı Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir sonraki reisimize Allah kudret dirayet metanet basiret İzzet versin. Kolay gelsin
    Cevapla
  • Osman K 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu sefer ki reisimiz aynen RTE devam 14 Mayıs.dördüncü dönemde seçilecek reisimize basiret versin.
    Cevapla
  • Kasım DİNDAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşaellah
    Cevapla
  • Mustafa.. 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Sağda iyileri Solda da fetö pkk deaş içi başka dışı başka hainleri bir araya getirmiş. Göz görmüyor Akıl anlamıyorsa daha ne diyem Cehennemin dibine kadar yolları var.
    Cevapla
  • anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle
    Cevapla
  • YKC 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet hizmetlerinizi unutmayacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!