Erdoğan seçim tarihini açıkladı... Amerikan WSJ ve İngiliz Reuters saldırıya geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından Amerikan Wall Street Journal gazetesi küstah bir şekilde "diktatörün" seçimlere hile katacağını yazarken, İngiliz haber ajansı Reuters felaket senaryosu çizdi.

GİRİŞ 19.01.2023 17:52 GÜNCELLEME 20.01.2023 10:12
Bu Habere 235 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de seçimden zaferle çıktığını hatırlatarak ''Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir.'' diye konuştu. 

Başkan Erdoğan'ın 14 mayıs olarak mesajını verdiği seçim tarihine 6'lı masadan ilk tepkiBaşkan Erdoğan'ın 14 mayıs olarak mesajını verdiği seçim tarihine 6'lı masadan ilk tepki

Dünya medyasında bir çok kaynağın 2023'ün en önemli seçimi olacak diye duyurduğu Türkiye'deki oylama algı operasyonlarıyla farklı alanlara çekilmeye devam ediyor.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin "Erdoğan Siyasi Rakibini Hedef Alıyor" ve İngiliz haber ajansı Reuters'ın "Türkiye ve pazarları seçim yol ayrımına gidiyor" başlıklı haberleriyle Türkiye için kader seçimlerinde siyasi mühendislik hareketine girişti.

REUTERS: ERDOĞAN'IN AŞİL TENDONU EKONOMİ

Reuters seçimlerin Türkler için bir yol ayrımı olacağına işaret ederek Cumhuriyet'in yüzyıllık tarihinde belki de en önemli oylamasında enflasyon kaynaklı hayat pahalılığının Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir aşil tendonu hüviyetinde olduğu ifade edildi.

Jonathan Spicer, Marc Jones ve Canan Sevgili'nin imzasının bulunduğu analizde, ağır enflasyon altında ezilen Türklerin ya "Erdoğan vizyonuyla" buna devam etmeyi yada bundan "kurtulup" "liberal geleneksel politikalara dönüş" yoluna gitmeyi tercih edeceğinin altı çizildi.

İngiliz The Guardian muhalefete iktidar yolunu gösterdi... Erdoğan için skandal sözlerİngiliz The Guardian muhalefete iktidar yolunu gösterdi... Erdoğan için skandal sözler

ABD, Avrupa, FETÖ... ‘Karanlık odaklar’ İmamoğlu'nu istiyor!ABD, Avrupa, FETÖ... ‘Karanlık odaklar’ İmamoğlu'nu istiyor!

"EN KÖTÜ SENARYO"

ABD Merkezli TCW Varlık Yönetimi kurucusu Blaise Antin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ancak Meclis'teki çoğunluğu kaybetmesinin "en kötü senaryo" olacağını ve bunun kısa vadeli politika belirsizliğine ve piyasa oynaklığına yol açacağını ifade etti.

WSJ: SEÇİMLERE HİLE KATILABİLİR

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 yıllık iktidarının en zorlu yarışıyla karşı karşıya." yazan Amerikan Wall Street Journal gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan için haddi aşarak "Otokratik lider tam da bu noktada muhalefeti engellemeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Haberde Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin Hazine yardımı hesabına geçici olarak bloke ederek HDP'ye baskı yaptığı ve CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Başkan Erdoğan'a rakip olarak görüldüğü için mahkeme tarafından hapis cezasıyla cezalandırıldığı iddia edildi.

"DİKDATÖR SEÇİMLERE HİLE KARIŞTIRABİLİR"

NATO'nun Finlandiya ve İsveç'i savunma ittifakına yeni üyeler olarak kabul etmek için Türkiye'nin oyuna ihtiyacı olduğu hatırlatılan haberde Erdoğan için "dikdatör" denildi ve seçimlere hile karıştırılabileceği yazıldı.

ABD VE AB SESSİZ KALAMAZ

Seçimlerde hile karıştırılacağı algı operasyonunu daha da ileri götüren WSJ bu burumda "ABD ve Avrupa'nın sessiz kalması gerektiği anlamına gelmiyor." diyerek dışarıdan müdahale olacağı tehdidinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 235
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    saldırın saldırın, siz saldırdıkça biz sahip çıkacağız,
    Cevapla
  • Mustafa Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    İçerideki dışarıdaki sinsi, aleni düşmanları mayıs 2023, te sandığa gömeceğiz.
    Cevapla
  • Turan bı Kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Irak a Libya ya Suriye'ye daha nice ülke liderlerine diktatör diyerek o ülkeleri ne hale getirdiğinizi biliyoz görüyoruz bunları görmeyenede ne diyem Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • Yücel 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne içeriden aldığınız satılık uşaklar nede sizler basariy ulaşacaksınız.Bu Vatanın asıl evlatları Yeter Söz Milletindir dedikten sonra size uzaktan havlamak düşer çocuk katileri sömürgeci soysuzlar...!!!
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    arpaları kesilen kuklaları çaresiz kalmış düzenleri bozulmasının ahengiyle resmen çıldırdılar çıkarların üstün geldiği çakalllıklarının dip yaptığı bir döneme giriyoruz reis hepsini çözer....içimzdeki küresel ggüçlere hizmet eden kuklalar başka türkiye yok aklınızı başınıza alın yarın ananızı kızınız ne olacağı belli olmayan ortamlara girmeyin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."