Alkolmetre bozuk çıktı tazminat aldı

Adana'da 6 ay önce otomobil sürücüsü M.Y. (25), trafik denetimine takıldı. Alkolmetreye üfleyen M.Y., 1.53 promil alkollü çıkınca ehliyetine el konuldu, bin 339 lira da para cezası kesildi.

Alkolmetre bozuk çıktı tazminat aldı
Alkolmetre bozuk çıktı tazminat aldı
GİRİŞ 28.01.2023 12:36 GÜNCELLEME 28.01.2023 12:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Adana'da 6 ay önce otomobil sürücüsü M.Y. (25), trafik denetimine takıldı. Alkolmetreye üfleyen M.Y., 1.53 promil alkollü çıkınca ehliyetine el konuldu, bin 339 lira da para cezası kesildi. İçki içmediğini savunan genç adam, gözaltına alındı ancak hastanede yapılan testte, kanında 0.02 alkol olduğunu belgeledi. Serbest bırakılan sürücü, konuyu yargıya taşıdı. Dava aşamasında alkolmetrenin bozuk olduğu ortaya çıktı. Mahkeme cezayı iptal etti, ehliyetin geri verilmesine hükmetti.

EMNİYET 4 BİN TL TAZMİNAT ÖDEYECEK

Sürücüsü M.Y., Adana Emniyet Müdürlüğü'ne de 6 bin liralık tazminat davası açtı. Ehliyetine el konulduğu 39 gün boyunca; 73 yaşındaki bakıma muhtaç babası ve ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için taksi kullanmak zorunda kaldığını ve mağdur olduğunu savundu. Talebi haklı bulan mahkeme, Emniyet'in M.Y.'ye 4 bin lira ödemesine karar verdi. Kararın emsal olduğunu belirten avukat Turan Yumşak, "Alkolmetrelerin hatalı sonuç vermesi çok doğal. Çünkü bir cihazla günde yüzlerce kez test yapılıyor" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • meyyid 1 yıl önce Şikayet Et
    en güzel kan testi.ama deriden alacak numune ile acısız kan testi şu anki teknoloji ile mümkün.ayrıca ben ömrümde bira bile içmedim bundan 20 yıl önce kontrol 0.30 promil alkol çıktı ama yasal sınırın altında olduğu için polis gidebilirsin dedi.memur bey ben ömrümde ağzıma sürmedim ne alkolü dedim adam tınlamadı bile..
    Cevapla
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    eğer herkes adaletli davransa inanın memleket güllük gülüstanlık olurdu
    Cevapla
  • German 50 1 yıl önce Şikayet Et
    O Aletden sorumlu kim ise o Tazminati çebinden ödesin.
    Cevapla
  • SIKINTILI DURUM 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin içindeki hainler hala bitmedi. Adana Osmaniye otoyolda tuzak kurup radara düşürülmüştüm. O hainleri Allah.a havele ediyorum .
    Cevapla
  • Fakir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuzak. Derken Radari nokta atisi belirlese radarin konturolun ne anlami var
    Cevapla
  • Adana’lı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bu değil,yollardaki kantarlarda fazla tartıyor,nakliyecilerin belini büküyorlar,tüm kantarlarında onarılması gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi