Haydi Çocuklar Camiye yarışmacısının kırık duvardaki notu yürekleri ısıttı

Depremden zarar görmeden kurtulan Muharrem Yusuf’un annesine yazdığı not yürekleri ısıttı.

Haydi Çocuklar Camiye yarışmacısının kırık duvardaki notu yürekleri ısıttı
Haydi Çocuklar Camiye yarışmacısının kırık duvardaki notu yürekleri ısıttı
GİRİŞ 18.02.2023 15:11 GÜNCELLEME 18.02.2023 15:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tüm Türkiye’yi sarsan ve derin bir üzüntüye neden olan depremin ardından birçok fotoğraf karesi ile herkes hem üzüldü hem sevindi hem de duygulandı. O fotoğraflardan birinde depremden zarar görmeden kurtulan Muharrem Yusuf’un annesine yazdığı not yürekleri ısıttı.

Abisi Muhammed Semih “Muharrem Yusuf depremden önceki gece anneme kendisini sabah namazına uyandırması için not yazıyordu. Sabah ezanının “essaletü hayrun minennevm” kısmını çok seviyordu. Nota onu da ekledi. Öyle daha kolay uyanacaktı çünkü. Gece uyuduk ama sabahında böyle bir felaketle uyandık.” dedi. 

Haydi Çocuklar Camiye Yarışması’nın başlangıcından itibaren yarışmaya katılan Muharrem Yusuf’un bu yılki yarışmada dereceye girmek için çok çabaladığını da anlatan abisi “Tablet başta olmak üzere çeşitli ödüller kardeşime heyecan veriyordu.  Bu şekilde motive oluyordu. Yarışma döneminde birkaç sabah namazını kaçırdığı için ödül kazanamadı. Tabii asıl ödülün ahirette verileceğini dilimiz döndüğünce anlattık. Yarışma bittiğinde de namazlarını kılmaya devam etti.” şeklinde konuştu.

Yaşananların üstesinden birlik ve beraberlik ile geleceğiz diyen abi Muhammed Semih ailece çok iyi olduklarını belirtirken, Haydi Çocuklar Camiye Yarışması organizasyon ekibine destekleri için teşekkür ederek Yusuf'un selamlarını iletti.

Muharrem Yusuf ve ailesi ile bağlantı kurup geçmiş olsun dileklerini ileten Organizasyon Ekibi de kendisine hediye takdim etti.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Karamanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yarışma gerçekten çok faydalı oluyor çocuklar için camiye severek koşarak gidiyorlar
    Cevapla
  • İzmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcımız olsun
    Cevapla
  • İntikam 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yarışma tüm Türkiye de daha da yaygın olmalı
    Cevapla
  • arif abi 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah nur yüzlüm.
    Cevapla
  • Kafkasyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet Namaz uykudan hayırlıdır elbette. Bir Müslümana Namaz kılmak farz olduğu gibi o namazda okumaya ait sure, birkaç ayet ezberlemeside farzdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?