22 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyası, TBMM'ye sevk edildi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 22 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu

GİRİŞ 25.02.2023 11:04 GÜNCELLEME 25.02.2023 12:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 22 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi.

Buldan ve Yılmaz'ın yanı sıra fezlekeleri Karma Komisyon'a sevk edilen milletvekilleri şöyle:

"Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP Diyarbakır Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Mardin Milletvekili Pero Dundar, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, HDP Mardin Milletvekili Ebrü Günay, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt."

Gelen fezlekeler arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın 2, Pero Dundar'ın 2, Hasan Özgüneş'in 2, Alican Önlü'nün 2 dosyası bulunuyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK destekçileri Nezman vatandaşlıktan çıkarılıyor ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yargı talep eder TBMM yargının talebini sümen altı eder ta ki seçimlere kadar, sonra seçim olur tekrar dokunulmazlık bir sonraki seçimlere kadar Yani Türk demokrasisi ve yargısı böyle çalışır.. Yapanın yanın kar kalır, olan vatandaşa olur. Sümen altı edenler Allaha hesap veriler yani hesap mahşere kalır.
    Cevapla
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak ettikleri cezalar verilmedikçe bunlar kudurdukça kuduracaklardır. İdam gelsin artık
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce HDP lilerin hepsi seçimlerde aday olmayınca yurtdışına kaçmıştı Bunlar da kaçacaklar..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece suç dosyaları gelir sonuç hiçbirşey olmuyor,üste maaş vermeye devam ediliyor kaçan kaçıyor kaçamayan bir dahaki. Seçime tekrar giriyor devam ülkeyi maddi manevi yemeye. yazıklar olsun vebali olanlara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...