Bakan Koca: Erken Uyarı Sistemi tüm bölgede devrede

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Deprem bölgesinde risk oluşturabilecek enfeksiyonlara ilişkin erken dönemde veri toplanıp analiz edilmektedir. Erken Uyarı Sistemi tüm bölgede devrede." dedi.

GİRİŞ 07.03.2023 21:39 GÜNCELLEME 08.03.2023 09:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Koca'nın deprem bölgesinde salgın hastalık riskine ilişkin paylaşımları şu şekilde;

On binlerce insan içinde sayısı onla, yirmiyle ifade edilen ishal gibi bazı vakalar özel anlam ifade etmeyen bir durumdur. Bir kaynaktan bulaşıp yayılan bir hastalık olmaması esastır. Şebeke suyundan kaynaklanabilecek sorunlara karşı bu açıdan son derece dikkatliyiz.

Şu an, bilimsel olarak salgın anlamına gelebilecek bir veri söz konusu değildir. Bu durumu korumamızın koşulu ise, içme suyu ve gıda temizliği ile ortam temizliği gibi, her biri asla taviz verilemeyecek olan faktörlere bağlıdır.

Deprem bölgesinde salgın hastalık riskine karşı ERKEN UYARI SİSTEMİ üzerinden sendromik sürveyans yapılmaktadır. Bu çalışma sayesinde, risk oluşturabilecek enfeksiyonlara ilişkin erken dönemde veri toplanıp analiz edilmektedir. Erken Uyarı Sistemi tüm bölgede devrede.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Mamik 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem Bölgesine atanan doktorlara ne zaman barınma imkanı sağlanacak sayın bakan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti