15 Temmuz Derneği'nden iftar programı

15 Temmuz Derneği her yıl 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için düzenlediği iftar programlarını bu yıl deprem bölgesindeki afetzedelerle yaptı.

15 Temmuz Derneği'nden iftar programı
15 Temmuz Derneği'nden iftar programı
GİRİŞ 04.04.2023 00:52 GÜNCELLEME 04.04.2023 12:36

15 Temmuz Derneği her yıl 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için düzenlediği iftar programlarını bu yıl deprem bölgesindeki afetzedelerle yaptı. Kahramanmaraş ve Kilis’te düzenlenen iftarlarda zor şartlar altında yaşayan depremzedeler aynı sofranın etrafında buluşarak Ramazanın bereketini birlikte yaşadı.

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik, Genel Sekreter Dündar Ziya Gültekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Varank Arslantürk, Ahmet Şekerli ve Cavit Özyardımcı’nın katıldığı iftarlarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

RAMAZANDAKİ BİRLİK RUHUYLA GELECEĞİMİZİ İNŞA EDECEĞİZ

İlk olarak Kahramanmaraş’ta iftar programı yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın da katıldığı iftar öncesi konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, ülke olarak zor zamanlardan geçildiğini belireterek ekledi “Uzun yıllar STK geçmişi olan ve dünyanın farklı coğrafyalarında pek çok felakete tanıklık eden biri olarak şunu söyleyebilirim ki 6 Şubat depremleri yüzyılın felaketi denecek büyüklükte bir afetti. Bu denli büyük bir afetin ardından millet ve devlet olarak hızla harekete geçildi ve depremin yaraları sarılmaya çalışıldı. O günlerde ben de bölgede yapılan çalışmalara yakından tanıklık ettim. Bu felakette kaybettiğimiz canları geri getirmemiz mümkün değil ancak bu sofra etrafındaki birlik ruhuyla daha güzel yarınları birlikte inşa edeceğimize inancım tam. Ölen kardeşlerimize bir kez daha rahmet, sizlere sabır ve yaralılara acil şifa diliyorum.”

ŞEHİRLERİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ta yaşayan anne-babasını kaybeden 15 Temmuz Derneği  Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şekerli ise iftara gelenlere yaşadıkları acıları ve kayıpları çok iyi anladığını söyleyerek “Acımız çok büyük ancak dayanma gücümüz ve irademiz de büyük. Yaşadıklarımızdan derslerimizi alıp şehrimizi hep birlikte yeniden kuracağız. Güzel Kahramanmaraşımızı eski günlerinden daha da iyi yerlere birlikte taşıyacağız.” dedi. İftarda 3 bin 300 kişiye yemek ikramı yapıldı.

''ALLAH BİR DAHA BU ACIYI YAŞATMASIN”

Kahramanmaraş’ın ardından Kilis’e geçen 15 Temmuz Derneği, burada da depremzedelerle ve Kilis’te ikamet eden şehit aileleriyle buluştu. 2 bin kişiye yemek ikramı yapılan iftara Kilis Valisi Recep Soytürk de katıldı.

15 Temmuz Derneği Yönetiminden Cavit Özyardımcı Kilisli hemşehrileriyle buluşmaktan mutlu olduğunu belirterek iftara katılan depremzedelere ve şehit yakınlarına teşekkür etti. Vali Recep Soytürk ise Türkiye ve Kilis olarak depremin yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade ederek “Rabbim bir daha ülkemize böyle büyük bir felaket yaşatmasın, bugün 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve yönetimine verdikleri iftar yemeğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından depremde kaybedilen canlar için Kur’an-ı Kerim okundu ve dular edildi.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar