Anadolu Parsı yeniden görüntülendi

Nesli tehlike altında olan ve "Anadolu parsı" olarak da bilinen Anadolu leoparı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından doğaya yerleştirilen fotokapanlarla yeniden görüntülendi.

Anadolu Parsı yeniden görüntülendi
Anadolu Parsı yeniden görüntülendi
GİRİŞ 06.06.2023 22:39 GÜNCELLEME 06.06.2023 22:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 1974'ten sonra ilk kez 25 Ağustos 2019'da fotokapan ile görüntülenen Anadolu parsının yeniden görüntülendiğini açıkladı.

Anadolu parsının görüntüleri, sosyal medyada, "Efsane bütün heybetiyle bu kadim topraklarda yeniden görüntülendi." notuyla paylaşıldı.

Paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kadim topraklar ilelebet onun yurdu olsun diye izlerini sürüyor, işaretlerini takip ediyor ve onu koruyoruz. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) verilerine göre hassas 'en tehlikede' kategorisinde yer alan ülkemiz yaban hayatının nadide türü Anadolu parsı, genel müdürlüğümüzce kurulan fotokapanlarla 25 Ağustos 2019 tarihinde ilk kez görüntülendi. 1974 yılından bu yana nesli tükendiği düşünülen Anadolu'nun bu en özel ve ender türünü araştırma, izleme ve koruma faaliyetleri Genel Müdürlüğümüzce titizlikle gerçekleştiriliyor. Bütün leopar alt türleri arasında en büyük leopar alt türü olan Anadolu parsı, yalnızca biyoçeşitlilik açısından değil Anadolu'nun tarih ve kültüründe de önemli bir değere sahip."

Anadolu parsının, elde edilen bulgulara göre günde 25 kilometreden fazla hattı dolaştığı da tespit edildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • namelessone 11 ay önce Şikayet Et
    dönüp bakiye bi de "rontlamayın len" der gibi
    Cevapla
  • laganya 11 ay önce Şikayet Et
    En son Beypazarı Ankara ilçesinde görülmüştü batı Karadeniz olabilir .
    Cevapla
  • Hamza 11 ay önce Şikayet Et
    Sahada sedir ağaçları var. Karadeniz’de görülmüşse Tokat yöresi değilse Akdeniz bölgesi
    Cevapla
  • Mert 11 ay önce Şikayet Et
    Nerde görüntülediniz yanlışlıkla gitmeyek
    Cevapla
  • Aslan 11 ay önce Şikayet Et
    Yeni gelen genel müdür güzel çalışıyor,genç dinamik,yolunuz açık olsun,tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor