Sokakta kurban kesene 3 bin 36 lira idari para cezası uygulanacak

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere 293 bin 188 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 7 bin 283 lira idari para cezası verilecek.

Sokakta kurban kesene 3 bin 36 lira idari para cezası uygulanacak
Sokakta kurban kesene 3 bin 36 lira idari para cezası uygulanacak
GİRİŞ 22.06.2023 23:27 GÜNCELLEME 22.06.2023 23:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban satış ve kesimi yapanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 3 bin 36 lira idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı süresinde kurban satış ve kesim yerlerinde çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için tedbirler alındı. Bu kapsamda Çevre Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü denetim ekipleri, Kurban Bayramı boyunca satış ve kesim yerlerini denetleyecek.

Kurban kesim yeri olarak cadde, sokak ve park gibi umuma açık yerleri kullananlar ile kesimden sonra kan, atık ve iç organları gibi kurban atıklarını bu alanlarda bırakanlara, yasal yaptırımlar uygulanacak.

Bu kapsamda, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satışı ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara, Çevre Kanunu'nun 20. maddesine göre 3 bin 36 lira idari para cezası uygulanacak.

​​​​​​​Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere 293 bin 188 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 7 bin 283 lira idari para cezası verilecek.

Atıklar dayanıklı torbalara konulacak

Kurban kesimi sonucu çevre kirliliğinin oluşmaması için alından tedbirler kapsamında atıklar, sızdırmaz, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara, torba hacminin üçte ikisini geçmeyecek şekilde konulacak.

Torbalar, ağzı iyice kapatılıp, bağlanarak Kurban Bayramı süresince düzenli hizmet verecek belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Reisx 10 ay önce Şikayet Et
    Keşke yıllara göre kesilen kurban sayısı istatistikleri açıklansa göreceğiz ki, Nüfus arttıkça kesilen kurban sayısı hızla azalıyor. Nedenleri 1- Devletin sürekli kesimle ilgili zorluklar çıkartması kesim yapmanın vatandaşa bir külfet haline gelmesi 2 - Kurbanı sezonun balık fırsatı gören üretici veya satıcıların karkas et fiyatının 2-3 katına kurbanlık satma sevdası.
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Belediyeye 6-7 bin verip üstüne rezil olacağına 3-4 bin lira cezaya razı olup güzel güzel kendi ortamında hallet
    Cevapla
  • ali şahin 10 ay önce Şikayet Et
    Yakalarsanız bu ceza.
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Nihayetinde Kurbanı bir yardım derneğinin İBAN numarasına yatan paraya çevirdiler, Allahtan Korkun!
    Cevapla
  • Reisx 10 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah Müslümanız. Yakında kurban diye bir olay kalmayacak. Başta zalim üreticiler sayesinde. Eti karkasta Kasaba 200 TL kurbana 500-550 TL den hesapla. Ne güzel Müslümanlık değil mi?
    Cevapla
  • zafer gülten 10 ay önce Şikayet Et
    oynamayın milletin kestiği kurbanla,eskiden ne güzeldi,herkes evinin bahçesinde,önünde kurbanını keser,komşulara göz hakkı verirdi. şimdi gidiyor,ta nerde kurbanını kesiyor,yada falan yere kesme bedeli ödüyor. siz kesme bedeli dinen caizmi onu düşünün,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı
Türkiye'den yeni hamle... İsrail'i zor günler bekliyor!