Sözde 'hayvan federasyonu' İslam’ı ve Kurban Bayramı’nı hedef aldı! Yine boş durmadılar

Geçtiğimiz Ramazan aylarında köpekler için fitre ve zekat toplama kampanyası başlatan Haytap, her yıl olduğu gibi İslam'ı ve Kurban Bayramı'nı hedef alan bir metin yayımladı.

GİRİŞ 28.06.2023 12:13 GÜNCELLEME 28.06.2023 13:47
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

Kısaltması “Haytap” olan sözde “Hayvan Hakları Federasyonu” adlı oluşum, İslam’ı ve Müslümanların kutsal günü Kurban Bayramı’nı hedef aldı.

“HAYVANLARIN BAYRAM ADI ALTINDA VAHŞİCE ÖLDÜRÜLMESİNE KARŞIYIZ”

Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da boş durmayan Haytap, sosyal medya hesabından “Kurban Bayramı Hakkında HAYTAP görüşü ve duruşu” isimli bir metin yayımladı.

Yayımladığı metinde Haytap, Kurban Bayramı’nda hayvanların işkence edildiğini ve vahşice öldürüldüğünü savundu. Kurban Bayramı’na dil uzatan oluşum, “Hayvanların bayram adı altında kesilmesine, işkence görmesine , can çekiştirilerek vahşice öldürülmesine karşıyız.” ifadesini kullandı.

Sözde hayvan derneklerine karşı hukuk zaferi! İftira ve tehditlere pabuç bırakmadıSözde hayvan derneklerine karşı hukuk zaferi! İftira ve tehditlere pabuç bırakmadı

İSLAM’I “DİNİ DOGMA” DİYEREK HEDEF ALDI

Hayvanseverlik adı altında İslam’ın aleyhinde kara propaganda yapan Haytap, İslam’ı hedef aldı.

Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede faaliyet gösteren Haytap, İslam’a yönelik “dini dogma” ifadesini kullandı.

CHP'li belediye kanunu çarpıttı, valilik harekete geçti! Bakın kimlerle iş birliği yapıyorCHP'li belediye kanunu çarpıttı, valilik harekete geçti! Bakın kimlerle iş birliği yapıyor

TOPLUMU AŞAMA AŞAMA DÖNÜŞTÜRME PLANI

Toplumun İslam’a olan bağlılığından dolayı niyetlerini açıkça söyleyemediklerini de itiraf eden Haytap, aşama aşama taleplerini yerine getireceklerini öne sürdü.

İnsanları ve bürokrasiyi Kurban Bayramı’na karşı yavaş yavaş ikna edeceklerini belirten Haytap, sert sloganların küçük bir grubu memnun edeceğini belirtti.

Haytap, açıklamasında şu dikkat çeken ifadeleri kullandı:

“Dini dogmatik kurallara karşı gelmenin bu coğrafyada da mümkün olmadığını ve bedelinin çok ağır olduğunu biliyoruz; ancak kitlelerin bilinçlendirmesi için bu taleplerimizin de aşama aşama olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden, binlerce yılın yerleşmiş bir kültürü olan kurban bayramında hayvan kesilmesine karşı çıkıp sert söylemler yerine, hayvanlar da acısız kesim olabileceğine ikna etmemiz gerektiği, böyle bir fikrin yavaş yavaş doğmaya başladığına kitleleri inandırmamız gerektiğidir.

Doğrudan kesime hayır demek ya da binlerce yılların dogmasına sert sloganlarla veya hakaretlerle karşı gelmek olsa olsa çok küçücük bir grup üzerinde mutluluk yaratacaktır.

Bugün bile itiraz edilen acısız kesim fikri de zaman için de toplum tarafından doğru anlatılır, kimseyi incitmeden uygun sloganlarla, mantıklı gerekçelerle anlatılırsa yıllar içinde halk ve imza makamı bürokrasi tarafından anlaşılır bir yere gelecektir.”

HER KURBAN BAYRAMI'NDA HEDEF ALIYORLAR!

Haytap, Kurban Bayramı'nı ve İslam'ı her yıl sistematik olarak hedef alıyor.

İşte geçtiğimiz yıllarda yayımladığı diğer paylaşımlardan bazıları:

FİTRE VE ZEKAT BAĞIŞI TOPLAMIŞLARDI

İslam’a ve Kurban Bayramı’na dil uzatma cüretini gösteren Haytap, daha önce de Müslümanların kutsal ayı Ramazan aylarını fırsata çevirmişti.

Haytap, ihtiyaç sahiplerine verilmesi gereken fitre ve zekatları başıboş köpekler için toplamıştı.

OKULLARDA KARA PROPAGANDA

Okullara sızan Haytap, kendi zihniyetini küçük çocuklara aşılamak için çeşitli faaliyetler düzenliyor.

Bedensel ve zihinsel gelişiminde önemli bir role sahip olan etten uzaklaştırmaya çalıştığı küçük çocuklara “etsiz pazartesi” ve “veganlık” propagandası yapıyor.

Diğer taraftan Haytap, başıboş köpekler için verilen etlerden rahatsızlık duymuyor. 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 233
  • Sosyal 9 ay önce Şikayet Et
    Noelde de açıklama yapıyorlar mı hindi için?
    Cevapla
  • Hançer 9 ay önce Şikayet Et
    Kim kurban kesmzse camimize dahi uğramasın .
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kurbanımı kestim Allah kabul ederse ama sizin camiye uğramam, vacip olan kurban ibadeti kime vacip bilmeden Allah'ın evine sokmayacaksan zaten orası Allah'ın evi değildir. Başka camiye gider namazımı eda ederim, al caminin turşusunu kur.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İşin özünü anlamayan insanlarla neyin tartışmasını yapabilirsiniz. Hiç et yemiyorlar sanki
    Cevapla
  • Oflu 9 ay önce Şikayet Et
    Bu haytap lüks restorant ve Ege Akdeniz sahillerinde bulunan oteller ve sınırsızca harcanan para ile kendinen geçenlerden hesap sormuyorlar. Bunların derdi İslam....
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    kurban kesmek yerine parasini fakire verilse keṣke ben kendime 33 yildir kurban kesiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!