Sancak'ta 47 yıl sonra duygulandıran buluşma

Bingöl Merkez Sancak Beldesine bağlı Yeşilova Köyü/Mahallesi İlkokul öğrencileri, öğretmenleri Ahmet Zeki Turan ile 47 yıl aradan sonra yoğun katılımlı bir buluşmayla bir araya geldiler.

Sancak'ta 47 yıl sonra duygulandıran buluşma
Sancak'ta 47 yıl sonra duygulandıran buluşma
GİRİŞ 18.07.2023 11:00 GÜNCELLEME 18.07.2023 12:00

Bingöl Merkez Sancak Beldesine bağlı Yeşilova Köyü/Mahallesi İlkokulunun 1976 mezunları, öğretmenleri Ahmet Zeki Turan ile okullarında buluştular. 47 yıl sonra gerçekleşen buluşmada yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan 1976 mezunlarına, Ahmet Zeki Turan'ın çocukları, torunları, köy halkı da eşlik etti.

Yaklaşık 5000 kişilik yemek organizasyonunun ardından köy camisinin bahçesinde devam eden buluşma etkinliğinde öğretmen Ahmet Zeki Turan'ın öz geçimişi okundu, akabinde köy muhtarı Hikmet Köysüren tarafından köyün ve 1976 mezunlarının genel durumları özetle paylaşıldı.

1976 mezunlarından olan Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin ise 1971'den bugüne yapılan değişiklikleri, köyün genel hizmetlerle ile ilgili bilgilendirmesini ve hizmet bakımından kazanımlarını anlattı.

Öğrencilerinin diploma notlarını paylaştı

Mikrofona davet edilen emekli öğretmen Ahmet Zeki Turan, sırasıyla öğrencilerinin diploma notlarını okudu. Mikrofona gelen her öğrenci kendi durumu ile ilgili özet bilgi verip, okul döneminde yaşadığı olaylardan en önemli gördüğü ve unutamadığı bir anısını paylaştı.

Öğretmen Ahmet Zeki Turan ve eşi Sadiye Turan Hanımefendiye hediye takdim edildi. Kendi adına yapılan bu etkinlikle ilgili konuşma yaparken duygulanan ve bugünün hayatının hiç unutamayacağı mutlu bir günü olduğunu söyleyen Turan, geçmişe ve güne dair duygu dolu düşüncelerini paylaştı ve birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip öğrencilerine bu anlamlı program vesilesiyle teşekkür etti.

Koçin; “Öğretmeni olmayan hiçbir lider olmamıştır”

Mezuniyet yıl dönümünün önemine ilişkin konuşmayı ise mezunlardan Prof. Dr. Abdulhakim Koçin yaptı.

Değerli katılımcılar, yıllarca gördüğüm eğitimlerden, okuduğum yüzlerce kitaplardan, binlerce makalelerden öğrendim ki öğretmen; sadece bir bilgiyi, bir sanatı, bir tekniği öğretmeyi kendisine meslek edinmiş bir kişi değildir.  Öğretmen bir taraftan bütün bunları öğretirken öbür taraftan yeri geldiğinde şefkatli kollarına sığınılabilecek bir anne, bir babadır. Öğrencilerinin beklentilerine cevap verebilecek bir danışman, onlara istikamet gösterebilecek bir rehberdir. Bunlardan da önemlisi örnek alınabilecek model bir insan ve aynı zamanda bir liderdir. Şunu çok iyi biliyoruz ki, tarihte lidersiz öğretmenler olmuştur ama öğretmeni olmayan hiçbir lider olmamıştır” dedi.

“Allah'a şükürler olsun ki, bizler de sizi mahcup etmedik”

Ahmet Zeki Turan öğretmenlik yıllarına da dikkat çeken Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, öğretmenine hitaben şunları söyledi;

“Geldiğinizde asker mektubunu okuyabilecek birilerinin bile bulunmadığı bu köyden şimdi Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okuyan 100'ün üzerinde öğrenci vardır. O zaman bir tek Türkçe kelime bilmeyen öğrencileriniz şimdi Türkiye'nin en iyi üniversitelerde ana dili Türkçe olanlara Türkçe öğretiyor.  Bir tek devlet memurunun bile olmadığı bu köyden şimdi Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan polisler, öğretmenler, araştırma görevlileri, uzmanlar, doktorlar, mühendisler, hakimler, siyasetçiler profesörler vardır. Bunların hepsinde sizin emeğiniz var. Bu yüzden size müteşekkiriz. Ama Allah'a şükürler olsun ki, bizler de sizi mahcup etmedik. Çok şükür en iyi eğitimleri aldık ve en yüksek mevkilerde görevler üstlendik. Bu görevlerimizi yaparken de insani değerlerimizden ödün vermedik ve vermiyoruz. Bundan müsterih olun. Geleceğimizi ve yaşamımızı anlamlı kılan ve şekillendiren öğretmenlerime tekrar teşekkür ederim.  Bizlere emek veren, yetiştiren bütün öğretmenlerimin ellerinden öper saygılar sunarım. Ayrıca ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet dilerim.”

Koçin, Yeşilova'da 1971'de başlayan eğitim sürecini konu alan “UZUN BİR YOLCULUK” şiirini de okudu.

Program, hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler