Üsküdar Üniversitesi'nden 'FETÖ'cü akademisyen' açıklaması

Üsküdar Üniversitesi, FETÖ üyeliği nedeniyle TSK'dan ihraç edilen Haşim Türker'in araştırma görevlisi olarak işe alındığı iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Üsküdar Üniversitesi'nden 'FETÖ'cü akademisyen' açıklaması
Üsküdar Üniversitesi'nden 'FETÖ'cü akademisyen' açıklaması
GİRİŞ 18.08.2023 17:48 GÜNCELLEME 18.08.2023 17:48
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

FETÖ üyeliği nedeniyle 2017 yılında çıkarılan KHK kapsamında TSK'dan ihraç edilen Haşim Türker'in Üsküdar Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak işe alındığı iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı. İddiaların medyada yer alması üzerine Üsküdar Üniversitesi'nden konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada haberlerin gerçek dışı olduğu ve söz konusu şahsın Üsküdar Üniversitesi'nde asla herhangi bir akademik kadroda çalışmadığı belirtildi.

Üsküdar Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

17 Ağustos 2023'te "Fetöcü  akademisyen Üsküdar Üniversitesi'nde ders veriyor" gibi ifadelerle sunulan muhtelif haberler gerçek dışıdır. Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından konu araştırılmıştır. Hakkında Fetö kapsamında yargılaması devam eden ve henüz mahkemelerce kesinleşmiş bir karar olmayan bir öğretim görevlisinin, geçmiş bir dönemde geçici olarak ve ders saati ücreti karşılığı bir derse girmesinin gündeme geldiği ancak asla herhangi bir akademik kadrosunun olmadığı anlaşılmıştır. İlgili dönemde YÖK nezdinde yapılan elektronik sorgulamasında söz konusu kişinin kamu görevinden yasaklı olmadığı, adli sicil kaydında da herhangi bir mahkumiyeti bulunmadığı belgelenmiş ancak yine de söz konusu şahsa Üsküdar Üniversitesi'nde asla herhangi bir akademik kadro verilmemiştir, halihazırda da üniversitemizle hiçbir ilişiği yoktur.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunulur. 
Üsküdar Üniversitesi

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Reis in Fetö ile mücadele de yalnız kaldım sözünün tipik bir örneği.
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    Üniversitenin açıklaması Türkçe de " yersen" diye bir tabir var ya işte o. Yok geçici üçretli dersmiş. İşte yersen diyorlar ya bizde yedik.
    Cevapla
  • derh 8 ay önce Şikayet Et
    ekders ödüyorlarmış. bu ne halt.
    Cevapla
  • meko 8 ay önce Şikayet Et
    Askeriyeden müstefi Em. Albay Psikiyatri Profesörü Sn. Nevzat Tarhan Hoca'mızın rektörü olduğu üniversiteyi karalamaktan başka bir halt değildir.
    Cevapla
  • ulucak 8 ay önce Şikayet Et
    üni. başınn belaya gireceğini anlayınca yanlıştan dönmüş.yinede artık fetö konusunda gözler üstünde olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB'nin yol haritası belli oldu
İsrail polisi, Türk vatandaşını şehit etti