Erdoğan: Ya Başkanım gecenin ikisinde sana dişi fili nereden bulayım

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Sudan ziyareti esnasında aralarında yaşanan bir konuşmayı anlattı.

GİRİŞ 18.08.2023 19:58 GÜNCELLEME 18.08.2023 19:59
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün Anadolu Yazarlar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Sohbetleri" programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 2018 yılında Sudan eski Devlet Başkanı Ömer El- Beşir tarafından hediye edilen dört aslana ilişkin aralarında geçen diyaloğu anlattı.

Şahin: "1 milyon metrekare alan içerisinde bir hayvanat bahçemiz var. Daha önce Cumhurbaşkanımız geldiğinde torunları da gezmişti. Biliyorlardı. Sudan'a gittiğinde Cumhurbaşkanımıza dört Aslan hediye ettiler. İsimlerini de kendi verdi. İki dişi, iki erkek. O sırada Mustafa Bey de (Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank) Özel Kalemi'ydi. Gece iki civarı aradı, 'Cumhurbaşkanımız görüşmek istiyor' dedi. Bir gün önce de oranın başındaki veteriner kardeşimiz bana 'Zürafamız var, 'Şakir' isminde. Çok yaşlandı buna bir gelin bulmamız lazım' demişti. Kayseri'den getirdik. Adını da 'Selvi' koyduk. 'Selvi Boylu Al Yazmalı' diye düğün yaptık. Evlendirdik. Bir gün önce de 'Başkanım bu fil çok yaşlandı. Bizim dişi fil bulmamız lazım' demişti. 'Nerede varsa araştır, gidip bulalım' dedim. Kafamızda bir dişi fil var. Dişi fil bulmamız lazım.

"GECENİN İKİSİNDE ELİMDE ERKEK ASLAN VAR"

Cumhurbaşkanımız telefonla konuştuğumuzda, 'Bize aslan hediye ediyorlar dört tane, buna en uygun bakılacak yerin Gaziantep olduğunu biliyoruz. Size göndersek bakabilir misiniz?' dedi. 'Biz onlara çok güzel bakarız' dedim. Sonra dedim ki, 'Ama Cumhurbaşkanım bizim bir de dişi fil ihtiyacımız var.' dedi ki 'Ya Başkanım gecenin ikisinde elimde erkek aslan var, sana dişi fili nereden bulayım, sabah yine bakalım dişi fil var mı?' dedi.

"HALEN FİLİMİZ YALNIZ"

Aradan geçen 7 yıla rağmen dişi fili bulamadık. Halen filimiz yalnız. Sri Lanka ile görüştük. Büyükelçilere gittik, istedik. Yaklaşık altı yıl oldu. O fil halen yalnız. Yalnız aslanlar geldiğinde hiç aslana benzemiyordu. Kemik kemiğe dayanmıştı. Çıta gibiydi. Ona bir baktık önce tam aslan oldu. Şimdi de doğurdular. En fazla ikiz doğuruyorlar. bizde Dördüz doğurdular. Çok iyi baktık. Mutlular. İsimlerini de kendi verdi tek tek."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Ali Ereer 8 ay önce Şikayet Et
    bak, sana kolayca, BİLİMSEL KILIF bulurlar.
    Cevapla
  • Nokta 8 ay önce Şikayet Et
    Gaziantep çok güzel bir şehir. Ancak esnafın bir çoğunun POS cihazı çalışmıyor. bozulmuş. kart gecmiyorlar.
    Cevapla
  • Devran 8 ay önce Şikayet Et
    Hayvanat bahçesi denilen zulüm yuvalarını kapatın o hayvanları doğaya salın onlar kendine eş bulur.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Annesiz olan ve insan eli ile büyüyen kafesteki kuş bile doğada uzun yaşayamaz
    Cevapla
  • Gurbetçi 8 ay önce Şikayet Et
    Turkiyede de disi filler dogada çok geziyor ya salsınlar.... Bizim amatör avcilar safari yaparlar artik Doğada
    Cevapla
  • Tayyare tb2 8 ay önce Şikayet Et
    Hayvanat bahçelerine doğadan yakalanip hayvan getirilmiyor.Özel merkezlerde yetiştirilen hayvanlar gönderiliyor. Türlerin yok olmaması için canlı hayvan stoku olarak bütün Dunya da muhafaza ediliyorlar. Bolgesel oluşacak toplu hayvan olumleri sonrası doğayı yeniden canlı tutmak amaç.Genetik araştırmalar yapiliyor,tedavi yontemleri vs.hayvanat bahçeleri senin anladigin bir yer değil.
    Cevapla
  • Feride 8 ay önce Şikayet Et
    Bir taraftan İnsanlık adına destekliyorum görüşünüzü ama diğer taraftan çocuklarımız Hayvanları nasıl tanıyacak nerede doğanın içinde vakit geçirecekler kafeslerde değil de serbest ortamda yaşıyorlarsa Bence o kadar da sorun değil. nesillerini tükenmekten de korumuş oluyorsun
    Cevapla
  • Fetih 1071-1299-1453 8 ay önce Şikayet Et
    Antepi kim yonetse başarılı olur,Antep harika bir sehir,insanı esnafı harika, dişi fil muhabbetini taşımak tam saçmalık,ne anlatmak istemiş acaba
    Cevapla
  • Mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    Sen daha gereksiz çıktın yalnız
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    asrın felaketi diyoruz deccal diyoruz Mehdi diyoruz muhabbete bak bu kadın gerçekten yalakanın önde gideni
    Cevapla
  • Kapı tokmağı 8 ay önce Şikayet Et
    İşini iyi yapan nitelikli iyi oy getiren birini görünce hemen komik karalama hikayeleri Gaziantep'i Abad etti kadın Keşke her yerin öyle Belediye Başkanı olsa bahane, yalaka sana denir efendilerinin çıkarlarını korumak için çamurculuk yapma
    Cevapla
  • Alpha 8 ay önce Şikayet Et
    Sen nesin çok bilmiş. Ya bizde herkes ne kadar zeki ve mükemmel.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’