Nevşehir'de 2 işçinin ölümüne neden olan inşaat iskelesi çökmesine 3 tutuklama

Nevşehir'de dün, yapımı devam eden 10 katlı binada iskelenin çökmesi sonucu en üst kattan düşen 3 işçiden Abdullah Kaya (18) ve Ali İlhan'ın (47) öldüğü, Galip E.'nin de yaralandığı olaya ilişkin gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Nevşehir'de 2 işçinin ölümüne neden olan inşaat iskelesi çökmesine 3 tutuklama
Nevşehir'de 2 işçinin ölümüne neden olan inşaat iskelesi çökmesine 3 tutuklama
GİRİŞ 23.08.2023 20:34 GÜNCELLEME 23.08.2023 20:34

Olay, dün saat 14.00 sıralarında merkeze bağlı Nar beldesi Çat Yolu Kavşağı'nda meydana geldi. Yapımı devam eden 10 katlı bina inşaatında iskelenin bir bölümü, henüz bilinmeyen nedenle çöktü.

Bu sırada en üst katta iskelenin üzerinde çalışan Abdullah Kaya, Galip E. ve Ali İlhan, düşüp ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralılardan Abdullah Kaya ve Ali İlhan doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Abdullah Kaya ve Ali İlhan'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Kayseri'nin Develi ilçesinde toprağa verildi.

Galip E.'nin tedavisinin sürdüğü öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmada inşaat sahibi Numan Y., şantiye şefi Ahmet U. ve iş güvenliği uzmanı İbrahim D., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Numan Y., Ahmet U. ve İbrahim D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü