Akılalmaz soygun! Yüzlerce sıfır aracı tırlarla getirip bütün ilçeyi dolandırdılar

İstanbul Müftülüğü'nde eski memur bir şahıs ve kardeşi, 'piyasanın altında satıyoruz' diyerek yüzlerce sıfır aracı tırlarla ilçeye getirdi.

GİRİŞ 26.08.2023 01:40 GÜNCELLEME 26.08.2023 09:48
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Otomobil almak isteyenler piyasada sıfır araç bulmakta zorlanırken, iddiaya göre o boşluğu biri İstanbul Müftülüğü'nde eski memur, diğeri eski imam olan iki kardeş doldurdu.

PİYASANIN ALTINDA SIFIR ARAÇ VAADİYLE KANDIRDILAR

Sinop'un Durağan ilçesinde hemen hemen herkese piyasanın çok altında sıfır araç satacakların beyan eden iki kardeş, alıcılara araç satım vaadi sözleşmesi imzalattı. Kabul edenlerden de peşinat aldılar.

YÜZLERCE SIFIR ARACI İLÇEYE TIRLARLA GETİRDİLER

Söz konusu ikili açtıkları filo şirket üzerinden ilçeye ruhsatsız yüzlerce sıfır aracı tırlarla getirdi. Sonrasında ise o araçları tek tek satan iki kardeş, paraları peşin aldı. Alıcılardan imzaları alarak aracı 3-4 ay sonra teslim edeceklerini söylediler.

KUR'AN KURSU AÇIP, JANDARMAYA DRONE HEDİYE ETMİŞLER

Sözcü TV'de yer alan habere göre; avukat İlyas Harmandalı yaptığı açıklamada iki kardeşin çevresinde güven duygusu yaratabilmek için çeşitli yollara başvurduğunu söyledi. Harmandalı "Jandarmaya drone hediye etmişler, kamunun önde gelen isimleriyle resim vermişler, Kuran kursu açmışlar" dedi.

fdsgsgh

ALICILARIN KİMLİK BİLGİLERİYLE YÜZLERCE ARAÇ KİRALAMIŞLAR

İddiaya göre şüpheliler önce müşterilerinin kimlik bilgileriyle araç kiralama firmasına gitti. Personellerine araç kiraladıkları iddiasıyla firmadan yüzlerce araç kiralayan ikili, bunu da heyecanlı şekilde araçlarının gelmesini bekleyen kişilere ulaştırdı.

ARAÇLARINI BEKLERKEN, GELEN TELEFONLA ŞOKE OLDULAR

İlçedeki alıcılar satın aldığı sıfır aracın gelmesini beklerken, firma tarafından "Aracınızın kiralık süresi bitti" diyerek aranınca şoke oldu.

Gözaltına alınan iki kardeş daha sonra serbest bırakılırken, mağdurlar seslerinin duyulmasını istiyor.

avukat

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 145
  • Samsun lu serkan 8 ay önce Şikayet Et
    Adamlar krizi fırsata çevirmiş sıfır aracda belli km olunca ve 6 ay arac satilamayinca dolandırıcılara fırsat doğmuş arac alan kisileri bu şekilde kandırmışlar ruhsat kiralama şirketinin ustune zaten alan kişilerde sanıyorki 6 ay sonra kendilerinin üstüne devredilecek ama bizim arizona kertenkelesi gibi olan dolandırıcılarımiz ava çıkan bazı çakalları böyle avlamislar geçmiş olsun
    Cevapla
  • Lokman Türk 8 ay önce Şikayet Et
    Sözcü şeytanın sözcüsünün unutmayın araştırın! Ey iman edenler bir fasik size bir haber getirirse araştırın! Ayeti düştüğümüz olsun.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Haber Sözcü TV den alıntı. bu fitne kanalından alınan haberlere dikkatle bakmak gerek.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Habere dikkatle bakmaya gerek yok mağdurlar dan biri de benim aynı köydeniz diye güvenip girdim
    Cevapla
  • adalet 8 ay önce Şikayet Et
    bu zındıkların fotosu yokmu, ifşa edin haramzadeleri.
    Cevapla
  • Öğretmen 8 ay önce Şikayet Et
    Millet de kendini uyanık sanıyor ucuz etin yahisi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...