Aksaray'da 4 gün önce selde kaybolan bebeğe ulaşılamadı

Aksaray'da geçen Pazar günü sel sularına kapılıp, kaybolan 3 aylık Asel Balcan'ı arama çalışmaları, 4’üncü günde 250 kişilik ekip ve 6 kadavra köpeğiyle sürdürülüyor.

Aksaray'da 4 gün önce selde kaybolan bebeğe ulaşılamadı
Aksaray'da 4 gün önce selde kaybolan bebeğe ulaşılamadı
GİRİŞ 07.09.2023 21:26 GÜNCELLEME 07.09.2023 21:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Aksaray'da geçen pazar günü saat 20.30 sıralarında Sevinçli köyü ve köyün yakınlarındaki Kireçlik mevkiinde etkili olan sağanak yağışın ardından sel oluştu.

Yolun da yarıldığı mevkiide sele kapılan araçlardan birinde bulunan 2 çocuk annesi Gülseren En (53) hayatını kaybetti, eşi Çapan En ve diğer araçlardaki 13 kişi, ihbarla bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kurtarıldı.

ANNESİNİN KUCAĞINDAN KAYIP AKINTIYA KAPILDI!

Kurtulan Nazif Balcan (25) ve eşi Hayriye Balcan'ın (25) 3 aylık bebekleri Asel ise, annesinin kucağından kayıp akıntıya kapılarak kayboldu. Ekiplerin Asel bebek için yaptığı arama çalışmalarından şu ana kadar sonuç alınamadı.

Asel Balcan’ı arama çalışmaları 4'üncü günde de başta AFAD olmak üzere, jandarma, polis, itfaiye ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 250 kişilik ekiple aranıyor. Eğitimli 6 kadavra köpeğinin de kullanıldığı arama çalışmaları, Melendiz Çayı ve çevredeki arazilerde yürütülüyor. Çalışmalara Asel bebeğin amcası Enver Balcan ile diğer yakınları da katılıyor.

KURTARILDIKTAN SONRA GÖZYAŞI DÖKTÜ

Bu arada Hayriye Balcan'ın kurtarıldıktan sonra çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. Elbiseleri çamura bulunan Balcan'ın yanındaki bir kadına sarılıp, gözyaşı döktüğü görüldü. Selin ilk anlarının da yine cep telefonu kamerasıyla kayda alındığı belirlendi.

Öte yandan, selin yaraları da sarılmaya başlandı. Sel nedeniyle yarılan yolda yeniden yapılarak ulaşıma açıldı.

"HER TARAF ALTÜST OLDU"

Yolun yarılıp araçların sürüklendiği bölgedeki akaryakıt istasyonunda çalışan Adem Çelik, o anları anlattı. Selle birlikte her tarafından bir anda altüst olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

''Ben o esnada aracın birine yakıt veriyordum. Sel hızlanınca yoldakiler bizim petrole sığındı. Ardından sel araçları önüne katıp sürüklemeye başladı. Asel bebeğin annesi bizim buraya gelmişti. Onları da sel önüne katıp sürükledi. Umut ediyorum ki Asel bebeği bulurlar. Ben Asel’e gerçekten çok üzüldüm. Allah’ım kimsenin başına vermesin. Gerçekten çok korkunç bir şeydi. Olayı yaşayan bilir. Anında her taraf altüst oldu. Yeniden trafiğe açılan yolumuzun bir tarafı selden dolayı yok olmuştu. Devletimiz yolumuz tekrardan yaptı. Ama o Asel bebeğe çok üzüldük. Sel çocuğu annesinin elinden aldı götürdü. O selin önünde kimse duramazdı. Bizim istasyonun büyük bir direği vardı. O direk gitti, biz hala bulamadık."

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 6
  • kalbi hüşyar 7 ay önce Şikayet Et
    Allah başta annesine sabr-ı cemil versin
    Cevapla
  • yolcu 7 ay önce Şikayet Et
    Her olay bir imtihandır üç yıl süren vürüste milyonlarca insan öldü.11 ili kapsayan asrın felaketi depremde 50 bin insanımız Vefat eti .Anide gelen seler hiç kimse ye ders olmuyor yüce ALLAH ın ipine sımsıkı sarılmak lazımdır başka çare yok kurtuluş İslam'dadır herkesin dönüşü yüce ALLAH a olacaktır.
    Cevapla
  • TÜRKALP 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sabır versin
    Cevapla
  • Hak yol 7 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın insanları imtihan eder şükür ediyorlar mı �syan mı ediyorlar veren de Allah'tır alan da Allah
    Cevapla
  • Efendi 7 ay önce Şikayet Et
    Seni de eder inşallah bı gün böyle imtihandan Hak yol
    Cevapla
  • mehmet63 7 ay önce Şikayet Et
    Allah sabırlar versın aylsine allahtan umut kesilmez o verdi o aldı deyip kadere teslim omalı.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak