İki ildeki orman yangınlarından sevindiren haber!

Antalya'nın Alanya ve İzmir'in Buca ile Torbalı ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, "Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." dedi.

GİRİŞ 18.09.2023 10:47 GÜNCELLEME 18.09.2023 11:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Alanya ilçesi Dim Barajı yakınlarında dün saat 12.00'de henüz bilinmeyen nedenle başlayan orman yangını 21 saatten fazla süredir devam ediyor.

190 HEKTAR ORMAN YANDI

DHA'da yer alan habere göre Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangında zarar gören alanın ilk tespitlere göre 190 hektar olduğunu açıkladı.

11 HELİKOPTER VE 10 UÇAKLA MÜDAHALE EDİLİYOR

11 helikopter, 10 yangın söndürme uçağı ve 500'ün üzerinde yangın söndürme işçisinin müdahale ettiği yangında dün akşam saatlerinde havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahaleye ara verildi.

İHA'LARLA YANGIN ALANLARI FOTOĞRAFLANIYOR

Gazipaşa'da konuşlu İHA gece boyunca yangının devam ettiği yerlerin görüntüsünü yangın komuta merkezine iletti. Kara ekipleri gelen görüntüler ışığında yönlendirilerek yangına müdahale etti.

TAHLİYE EDİLEN EVLERİN ÇEVRESİ TAMAMEN YANDI

Vadi yamaçlarında dağınık haldeki yerleşim yerleri dün tedbir amaçlı tahliye edildi. 1 ev yangın nedeniyle zarar görürken tahliye edilen 17 evin çevresindeki ormanın tamamen yandığı gözlendi.

YANGIN VADİ İÇİNDE İLERLEDİ

Kara ekiplerinin müdahalesiyle yangın evlere sıçramadı. Yangın vadi içerisine ilerledi. Vadiye giden yolun kenarlarındaki ağaçlık alanın da tamamen yandığı görüldü.

YENİDEN MÜDAHALEYE BAŞLANDI

Bu sabah erken saatlerde havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale yeniden başlayarak kara ekiplerine destek verdi.

BAKAN YUMAKLI'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından, "Antalya’nın Alanya ilçesindeki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda KONTROL ALTINA ALINDI. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." açıklamasında bulundu.

İZMİR'DEN DE GÜZEL HABER GELDİ

İzmir'in Buca ile Torbalı ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Doğancılar ile Demirciler mahalleleri arasındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 45 arazöz, 12 su ikmal aracı ve 9 dozerle müdahale edildi.

Yangın, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

KAYNAK: DHA, HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Daha bunlar başlangıç. Başına yiyeceği atom bombalarını düşünsün. Teröristleri besleyip kollamak neymiş yakında öğretirler
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Amanyada ektiğini biçecek. Yalancı demokrasi ağızlarıyla kimseyi kandıramaz. Rusya cevabını vermesini bilir
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Istihbarat savaşları hepsi. Terörist sevicileri başkalarının ormanlarını yakıyorlar, başkalarıda misilleme ile cevap veriyorlar. Kısasa kısas
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bu yangınların kasti çıkarılmadığına kaç kişi inanır. Bunları yapanların dünyası cehennem olur inşaallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...