İstanbul Havalimanı'nda halıya emdirilmiş 17 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda halıya emdirilmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

GİRİŞ 24.09.2023 16:17 GÜNCELLEME 24.09.2023 16:27
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince yurt dışına gönderilmek üzere İstanbul Havalimanı hızlı kargo bölümüne gelen bir kargo risk analizi ve hedefleme çalışmaları çerçevesinde incelemeye alındı. Hassas burunlu narkotik dedektör köpekleri ile yapılan aramada köpeklerin kargo gönderisine tepki vermesi üzerine ekiplerce kargo paketi açıldı. Kargonun içinden kağıt ruloya sarılı halde 2 adet halı çıktı.

Halıları incelemeye alan ekiplerin halıların bazı yerlerinde sertlik ve renk farklılığı gözlemlemesi üzerine sürüntü yöntemiyle beyaz renkte kristalize madde çıkarılıp numune alındı. Alınan numunenin uyuşturucu test kitiyle analizi neticesinde maddenin metamfetamin olduğu tespit edildi. Gümrük Muhafaza ekiplerince uygulanan ayrıştırma işlemleri neticesinde yaklaşık 18 milyon lira değerinde 17 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmaya Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediliyor.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bakıyorum da ortalıkta kadı olmayinca herkes hüküm verir olmuş acaba İslam'da delillere göre bunun cezası nedir hüküm olarak koyabilcek kim var İslam'da bunun cezası ölüm mü yada İslam'da hangi şartlarda insan oldurebiliriz acaba herkes önüne gelen herkes kişiyi öldürüyor mu İslam'da Maşallah size
    Cevapla
  • bir bilen 7 ay önce Şikayet Et
    bu kadar akıllı bir insan bu aklını yararlı bir alanda kullansa mucit olur çıkar.
    Cevapla
  • Abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    İdam şart! Başka yolu yok, merhametsizlere merhamet etmek merhametsizlik doğuruyor; masum evlatlara geleceğe yazık
    Cevapla
  • çevik 7 ay önce Şikayet Et
    istihbarat sayesinde haber alınmıştır. yoksa harbi anlamak zor iş .
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bunları ceza evinde devlet besliyor bunları dağda ağaç ekip su çektirip ve kömür madenlerinde karın tokluguna calistiracan Avrupa'daki gibi ac brakip eziyet edip kurala uymayanlara zehir verip öldürecek bu soysuzlari
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Oldu canım öldürelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...