Depremden daha acı: Ortağı firarda, kendisi Hatayspor yönetiminde

Hatay’da 370 kişiye mezar olan Emlak Evler Sitesi’nin müteahhiti Mehmet Özat 8 aydır adaletten kaçarken, ortağı ve oğlu Mustafa Özat Hatayspor’un tepe yönetiminde “yıkılan şehrin sesi olduklarını” söylüyor.

GİRİŞ 01.10.2023 17:13 GÜNCELLEME 01.10.2023 17:49
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Antakya’nın Emek Mahallesi’nde inşa edilen iki siteden biri tamamen yıkıldı. 1994 yılında yapılan Emlak Evler Sitesi 1. Kısım, 6 Şubat’taki depremde yerle bir oldu. 6 blok 96 daireden oluşan sitede 370 kişi enkaz altında can verdi.

Yaptığı 6 bina da çöken Özat İnşaat hakkında soruşturma başlatıldı.

“Katliam sitesi”nin inşa eden Özat İnşaat’ın yöneticisi olarak hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet Özat, 8 aydır yakalanamadı. Adaletten kaçan firari müteahhit Mehmet Özat’ı yakalamaya yönelik çalışmalar aylardır hiçbir netice vermedi.

MÜTEAHHİT KAÇTI, ORTAĞI HATAYSPOR’U YÖNETİYOR

Emlak Evler Sitesi yakınlarına mezar olanların canını yakan daha acı bir hakikat var.

Emlak Evler Sitesi’ni inşa eden Özat İnşaat’ın ortaklarından Mustafa Özat, Hatayspor’un tepe yöneticisi olarak görev yürütüyor. Firari müteahhit Mehmet Özat’ın oğlu olan Mustafa Özat, Hatayspor Başkanvekiliği koltuğunda oturuyor.

Mustafa Özat, Hatayspor yetkilisi olarak basın karşısında boy gösteriyor.

YIKILAN ŞEHRİN SESİ OLMUŞLAR!

Firari müteahhitin ortağı ve oğlu Mustafa Özat, CHP’ye yakın Cumhuriyet gazetesine konuşarak, “Yıkılan şehrin sesi olduklarını” söyledi.

Hatayspor’un Trabzonspor’u 3-2 mağlup ettiği müsabakanın ardından Cumhuriyet gazetesine konuşan Özat, “Çok mutluyuz. Yıkılan bir şehrin sesi olmak ve bunu Türkiye’ye duyurmak güzel. 2-0’da tıpkı şehir gibi umutsuzken maçı 3-2 lehimize çevirmekle şehrin yıkılmadığını gösterdik. Her şey daha güzel olacak.” dedi.

  • Hatayspor’un onursal başkanı ise, şehirde kentsel dönüşüme karşı çıkan CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş.

Binlerce Hataylı’nın hayatı kurtulabilirdi... ‘Tabut evlerin’ yenilenmesi böyle frenlenmişBinlerce Hataylı’nın hayatı kurtulabilirdi... ‘Tabut evlerin’ yenilenmesi böyle frenlenmiş


"HANGİ YÜZLE İNSANLARIN KARŞISINA ÇIKIYORSUN?"

Mustafa Özat’ın sözleri büyük tepki topladı. Depremde yerle bir olan Emlak Evler Sitesi’nde yakınlarını kaybedenler, Mustafa Özat’a ve Cumhuriyet gazetesine ateş püskürdü.

O yorumlardan bazıları şöyle:

  • Kerem Cemil Ö.: “Yıkılan şehrin sesi Hatayspor’un başkanına bakın, babası annem babamla beraber yüzlerce insanı öldüren aranan kaçak bir katil… Babasının bütün şirketlerinin ortağı ama sorumlu tutulamayacak öyle mi? Babasını evinde saklayıp yakalama kararı çıkıp polis kapıya dayanınca ‘bilmiyorum bir süre kaldı sonra gitti’ diyecek ve sorumlu olmayacak öyle mi?”

  • Pınar Sener H.: Yapmayın insanların damarına basmayın, o ifadeyle oraya buraya beyanat vermeyin, bu ahların vebalin ağırlığı mutlaka çıkar bir yerlerden!

  • Bülent D.: “Utanma olmayınca normal . Cumhuriyet gibi gazetenin bu aklama sürecine dahil olması ise oldukça acı.”

  • Özgür D.: “Bu adam Mehmet Özat’ın oğlu Mustafa Özat! Şehri yıkan, #emlakevlerikatliamı dahil, yüzlerce insanı katleden babası değilmiş gibi yaptığı açıklamayı görüyor musunuz?!! Evet suç şahsidir. Ama ortak olduğun baban kaçakken ve ilk kaçtığında yanına geldiği bilinirken bu ne ikiyüzlülük”

  • Mrspepperpot: Bu haberi yaparken hiç utanmadınız mı

  • Entropi: Hangi yüzle insanların karşısına çıkabiliyorsun, baban nerede?

  • Arbitraj2: Bu nasıl bi şey, dalga geçer gibi bir de. Yıkılan şehrin sesi olma, yıkılmasında parmağı olanların takipçisi!!, Yıkılan binalardaki ölenlerin hesap sorucusu ol!!. Yeter artık şu milletin acısını da kullanmayın bari.

 

DİĞER BİNALARI DA YIKILDI

Özat İnşaat’ın Hatay’da yaptığı birçok binanın dayanıksız olması sebebiyle depremde yıkıldığı belirtiliyor. Emlak Evler Sitesi’nin yanı sıra Cumhur Apartmanı, Özat Apartmanı ve Bilgili Apartmanı’nı da Özat ailesinin şirketinin inşa ettiği ifade ediliyor.

LÜTFÜ SAVAŞ'IN EVİNİN SAHİBİ ÖZAT AİLESİ Mİ?

Hatay Emlak Konut Evleri’nde ablası, eniştesi ve 2 yeğenini kaybeden Esra Dinçer, 8 Nisan’da Gerçekhaberci gazetesine verdiği beyanatta şu ifadeleri kullanmıştı:

"...Sürekli kazı yaptık ama bina sadece yıkılmamıştı, kırılmış, kaymış ve katlanmıştı. O binaya olanlar fizik kurallarına aykırıydı. Kendi etrafında dönerek yıkılan bir blok bile vardı. Bina böyle feci şekilde yıkıldığı için, insanlar 6’ncı katı kazıp 5’inci katı bulacaklarına 6. katı kazıp yine aynı katı buldular.”

Hatay TED Koleji’nin sahibi, inşaat firmaları var, oğlu Mustafa Özat, Hatay Spor Kulübü’nün Yönetim Kurulu’nda ve aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş çok yakın aile dostları ve oturduğu ev Mustafa Özat’a ait.

Bu şahsın Emlak Konutları’nın kaba inşaatını bitirdiğini biliyoruz ama bu şahısla beraber bazı isimler daha var."

Firari Mehmet Özat ile oğlu Mustafa Özat aynı zamanda Hatay TED Koleji’nin sahibi. Baba-oğul Özat’lar, “Özat Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri A.Ş.” firması üzerinden Hatay TED Koleji’ni yönetiyor.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 54
  • muhafız1969 6 ay önce Şikayet Et
    nedense zenginin adalate teslim olması yada suça uydurulan kılıfla suçtan sıyrılması adet haline gelmiş.Mazlum hakkını bu dünyada almasada yüce divanda muhakkak alacak bu iade edenlere haksızlığa göz yumanlarda dahil olacak.Yüce divanda görüşmek üzere
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Adam chp liymiş bunun üstüne laf söylenmez
    Cevapla
  • sinem 6 ay önce Şikayet Et
    yasanın adaletin olmadığı yerde bunların olması normal
    Cevapla
  • Kafkasyalı 6 ay önce Şikayet Et
    Yalnız müteahhit suçlu olamaz. Yapı denetim, imar mühendisi, proje mühendisi imzası olanlar suçlu değil mi yani. Tamamı sorgulanmalı gerekli kanunlar yürürlüğe konulmalı
    Cevapla
  • Cengiz demir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu chp ve onun zihniyetinde olanların bu ülkeye bir çivi bile cakmadiklarini biliyorum burda hukun eksik olduğunu söyleyeyim bunlara nasıl fırsat veriyor anlamış değilim yazıklar olsun evet bunlar katilin ortağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması