Önce ölüme sürüklediler, sonra propaganda başlattılar! İşte 'İskenderun' gerçeği!

CHP Milletvekili Alpay Antmen, İskenderun'da muhalif kesimlerce engellenen kentsel dönüşüm üzerinden kara propaganda başlattı. Algı operasyonunun ardından AK Parti'nin mücadelesi ve İskenderun'daki kentsel dönüşüm gerçeği ortaya çıktı.

GİRİŞ 18.02.2023 17:06 GÜNCELLEME 24.02.2023 15:57
Bu Habere 313 Yorum Yapılmış

CHP Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanının, “İskendurun’un riskli bölge ilan edilmesine” karşı çıktığını söyleyip algı operasyonuna soyundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren CHP'li Antmen'in kara propagandası kısa sürede bozuldu ve işin aslı ortaya çıktı. Bakanlar Kurulu tarafından 6 mahalleye yönelik alınan kentsel dönüşüm kararı, 2015 ve 2017 yıllarında iki kez yargıya taşındığı ve iptal edildiği öğrenildi. 11 yılı aşkın bir süre devam eden yargılama süreci sonrası mahkeme kararı kesinleşince de Cumhurbaşkanlığının kararı iptal etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

YALANIN 'SÖZCÜ'LERİNDEN YALANA DEVAM!

Gerçeklerin ortaya çıkmasına rağmen Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri bu yalanı tekrarlayarak algı operasyonunu sürdürdü. 

CHP Milletvekili Alpay Antmen'in başlattığı algı operasyonu gerçeğin ortaya çıkmasına rağmen bugün de CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü ve Cumhuriyet'in manşetlerinde yer aldı. 

Gerçeklerin ortaya çıkmasına rağmen dezenformasyon politikasını devam ettiren Sözcü gazetesi, "Deprem bölgesi riskli değilmiş" başlığı attı.

Cumhuriyet gazetesi ise birinci sayfadan "Bu da mı 'kader planı'?" başlığı attı. Muhalif gazetede Erdoğan'ın hedef alındığı bir karikatür de yayımlandı.

AK PARTİ'DEN 'YALAN SİYASETİ'NE SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yalan üzerinden algı operasyonu yürüten Sözcü'ye tepki gösterdi. 

Hamza Dağ, sosyal medya hesabından şu ifadelerde bulundu:

"Türkiye’de muhalefetin yalan siyasetini uygulama biçimine bugün de İskenderun’daki 'Riskli alan' konusuyla şahitlik ediyoruz.
Yeni algı girişiminin maşası ise; bugünkü manşeti ile Sözcü Gazetesi."

MUHALİF MEDYANIN ISRARLA DEVAM ETTİRDİĞİ KARA PROPAGANDAYI CHP'Lİ ANTMEN BAŞLATTI

Dün sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP Milletvekili Alpay Antmen, Danıştay kararı nedeniyle Bakanlar Kurulu kararını iptal edildiği Cumhurbaşkanlığı kararnamesini paylaştı. 

Çirkin algı operasyonunu başlatan CHP'li Antmen, şu ifadelerde bulundu: 

"Bu Cumhurbaşkanlığı kararını her vatandaşa ulaştırın! Depremde binlerce insanımızı kaybettiğimiz Hatay İskenderun’da afet riski altında alan ilan edilen bölge kararının tam bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırıldığı kararname. Demek ki deprem kader değilmiş. Çünkü deprem cinayetleri de politiktir!" 

AK PARTİ İKTİDARI 2013'TE TEHLİKEYİ GÖRDÜ VE HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetinin İskenderun'daki 'afet riskli bölgeler' için 2013'te adım attığı belirlendi. 

MUHALİF KESİM KARARA KARŞI ÇIKTI

Medya tarafından da desteklenen muhalif gruplar, Bakanlar Kurulu tarafından 'afet riski' kapsamında alınan karara karşı tepki gösterdi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM MUHALİFLERCE YARGIYA TAŞINDI

Kentsel dönüşüme itiraz eden muhalif kesim, 2015 ile 2017 yıllarında Bakanlar Kurulu kararını iki kez yargıya taşıdı.

Muhalif kesimler tarafından 6 mahalle adına 25 Kasım 2015 tarihinde yargıya taşındı. Açılan davanın ardından idare mahkemesi 4 Ekim 2017 günü kararını verdi. Mahkeme, Bakanlar Kurulu tarafından alınan yıkım ve kentsel dönüşüm kararını iptal etti.

AK PARTİ HÜKÜMETİ İKİNCİ KEZ KARARI TEKRARLADI

Bakanlar Kurulu bu karara itiraz etti ve söz konusu 6 mahalleyi 2017 yılının Ekim ayında yeniden 'afet riskli alan' ilan etti. 

MUHALİF GRUPLAR YENİDEN MAHKEMEYE GİTTİ

Muhalif gruplar ve mahalle muhtarları, bu kararı da yargıya taşıdı.

Bakanlar Kurulu tarafından yıkım kararını iptal eden idari mahkemenin kararına yapılan itirazın ardından 14 Aralık 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanan mükerrer kararla birlikte Danıştay'da yargı süreci başladı.

DANIŞTAY'IN KARARIYLA RİSKLİ BÖLGE İLANI İPTAL EDİLMEK ZORUNDA KALINDI

2022 yılında kesin kararını veren Danıştay, davaya son noktayı koydu. Danıştay'ın verdiği kesin karar sonucu, Bakanlar Kurulu kararı Cumhurbaşkanlığı tarafından iptal edilmek zorunda kalındı. 

TİP'Lİ BARIŞ ATAY DA KENTSEL DÖNÜŞÜM KARŞITI ÇIKTI

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay'ın da kentsel dönüşüm karşıtı olduğu tespit edildi. Atay'ın 2020 yılında başka bölgelerde yapılacak kentsel dönüşümlere karşı çıkarak insanları örgütlenmeye davet ettiği ortaya çıktı. Atay'ın Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 3 mahallede ve İstanbul'un Güngören ilçesindeki Küba Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşümlere karşı çıkarak "Böyle bir şeye karşı kesinlikle mahalleli açısından da sosyalist devrimci, demokrat örgütlerinde destek vereceği bir direniş başlatmak gerekiyor" dediği belirlendi.


AK PARTİ KARARLIYDI

AK Parti hükümetinin İskenderun'da gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşümdeki kararlılığı o dönemki gazete küpürlerine de yansıdı. Hükümetin kararlılığı, 7 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan "İskenderun'da kentsel dönüşüm heyecanı" ve 10 Ağustos 2015 tarihli Sabah gazetesinde yer alan "2'nci büyük dönüşüm İskenderun'da olacak" başlıklı haberlerinde açıkça görüldü.



 

 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 313
  • Hira 9 ay önce Şikayet Et
    Yargı mensuplarını yargılayın o zaman
    Cevapla
  • 1453 RTE 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bunlara ne yazalım. Chpkk zillet masasının ipi ile kuyuya inmek bu olsa gerek
    Cevapla
  • İbo 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyleyip insanları kandıran gazeteci veya milletvekili kılığındaki bedbahtlara gereken ceza verilmezse yalanın sonu gelmez . İnsanlar da hep yanlış yönlendirilir
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dezenformasyon mücadele yasası yok mu kardeşim bu memlekette
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi sen ve senin gibiler öldüyse hayatını kaybeden bir sürü masumun da hakkını ve ahını aldınız. Maşa olduğunun farkındamıydın. Yaşasın sen ve senin gibiler için cehennem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!