Destici'den, Akşener'e 'Gezi Parkı' tepkisi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bugünkü konuşmasında Gezi Parkını savunan açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e tepki gösterdi.

Destici'den, Akşener'e 'Gezi Parkı' tepkisi!
Destici'den, Akşener'e 'Gezi Parkı' tepkisi!
GİRİŞ 04.10.2023 23:39 GÜNCELLEME 04.10.2023 23:40
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, Gezi olayları davasını hatırlatarak, "AK Parti, kendine düşmanlar bularak varlığını korumakla yetinmemiş milleti de birbirinin karşısına dikmiştir. İşte bu yüzden, 27 Mayıs 2013 tarihi AK Parti için bir travmadır. Diliyle, diniyle, hayat tercihleriyle, siyasi görüşleriyle bölüp paramparça ettikleri bir milletin ağaçlarına sahip çıkmak için Gezi Parkı'nda birleştiğini görmek onlar için bir travmadır. Hayallerini, heveslerini, umutlarını tükettikleri Türk gençlerinin milli şuuru ayağa kaldırdığı, Gezi ruhunu karşılarında görmek onlar için bir travmadır." ifadelerini kullanmıştı.

DESTİCİ'DEN TEPKİ

Gezi parkı güzellemesi yapan Akşener'e, Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici tepki gösterdi. Destici, "Sayın Akşener’in bugünkü parti grup toplantısında, Gezi Parkı olaylarının milli şuuru ayağa kaldırdığını ifade etmesi açıkçası bizi şaşırtmamıştır" dedi.

Destici sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Akşener’in bugünkü parti grup toplantısında, Gezi Parkı olaylarının "milli şuuru ayağa kaldırdığını" ifade etmesi açıkçası bizi şaşırtmamıştır. Çünkü kendisi geçmişte de Gezi olaylarını bir "duruş ve direniş" olarak değerlendirdi. Kendini ve temsil ettiği siyasi partiyi "Türk milliyetçisi" olarak addeden birisinin, lokomotifliğini HDP, TİP ve marjinal sol grupların yaptığı bir kalkışma girişimini bu şekilde tanımlaması abeste iştigaldir. Müslüman bir Türk milliyetçisi, HDP ve marjinal sol grupların sözcülüğünü yaptığı, perde arkasında PKK, FETÖ ve yabancı istihbarat kuruluşlarının olduğu, Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan bir organizasyonla aynı düzlemde asla buluşamaz.  Gezi Kalkışması ideali olan bir parti de Müslüman Türk Milliyetçilerinin adresi olamaz vesselam."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • coşkun 6 ay önce Şikayet Et
    Ne olduğunu ortaya koymuş
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Allah bu kadın gibilere ülkeyi teslim ettirmez çünkü Türkiye İslam'ın Sancaktarlığını yapıyor
    Cevapla
  • objektif sporsever 6 ay önce Şikayet Et
    Adamsın
    Cevapla
  • Mardinli 6 ay önce Şikayet Et
    Allah korusun bu kadına Ülkeyi teslim edersek batırır bizi
    Cevapla
  • Alp54 6 ay önce Şikayet Et
    Ekonomi kötü kötü diye cıyyaklanlar gezide Türk Ekonomisinin değerleri tarihinin en iyisiydi ve bunlar hükümeti devirmeye kalktı, ekonominin ayarı gezide bozuldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu