HDP’li Ferhat Encü’nün ‘Öldürülen MİT görevlisi’ diye paylaştığı kişi kuaför çıktı

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’den vekil olan Ferhat Encü, Irak’ın Süleymaniye kentinde MİT çalışanının öldürüldüğünü öne sürdü. HDP’li Encü’nün sosyal medya kimlik bilgilerini ifşa ettiği kişinin Irak’ta kuaför olduğu ortaya çıktı.

HDP’li Ferhat Encü’nün ‘Öldürülen MİT görevlisi’ diye paylaştığı kişi kuaför çıktı
HDP’li Ferhat Encü’nün ‘Öldürülen MİT görevlisi’ diye paylaştığı kişi kuaför çıktı
GİRİŞ 12.10.2023 16:06 GÜNCELLEME 12.10.2023 16:06
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK’nın Cudi’deki kampında yaklaşık bir ay silahlı eğitim alan HDP’li Ferhat Encü, daha önce hapse mahkum edildiği ‘terör propagandası’ suçunu işlemeye devam ediyor. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan HDP’li Encü, bir MİT çalışanının Irak’ın Süleymaniye kentinde öldürüldüğünü öne sürdü.

Söz konusu paylaşımında S.D isimli kişinin kimlik bilgilerine açıkça yer veren Encü, “Bir Kürdün canını almak için giden MİT elamanı canından oldu! Süleymaniye'de yurtsever bir Kürde suikast girişiminde bulunan Tokat doğumlu MİT üyesi S.D, yurtsever Kürdün karşılık vermesi ile öldürüldü.” İfadelerini kullandı.

IRAK’TA ÇALIŞAN BİR KUAFÖR

Ancak Encü’nün kimliğini ifşa ettiği kişinin Süleymaniye’de bir otelde kuaförlük yaptığı ortaya çıktı. S.D’ye ait Instagram hesabında kendisi ve müşterilerinin çok sayıda fotoğrafının paylaşıldığı görüldü.

MİT MENSUBU NEDEN KİMLİĞİNİ VE ADRESİNİ YANINDA TAŞISIN?

Encü’nün paylaşımının altına yapılan yorumlarda ‘MİT mensubu neden adresinin ve kimliğinin açıkça yer aldığı belgelerle terörist öldürmeye gideceği’ sorgulanırken, terör yanlısı hesapların söz konusu yalanı yaymaya çalıştığı görüldü.

ENCÜ CUDİ KAMPINDA EĞİTİM ALMIŞTI

Şırnak Başsavcılığı'nın beş  yıl önce hazırladığı iddianamede HDP Cizre İlçe Başkanlığı'nda çaycılık yapan D.E.'nin ifadesi de yer almıştı.

D.E. ifadesinde "4 milletvekili, milletvekili olmadan önce PKK'nın Cudi kampına gitti. Burada yaklaşık 20 gün silahlı ve ideoloji eğitimi aldıklarını, eğitimi başarı ile tamamladıklarını, eğitimi yapamazlarsa milletvekili olamayacaklarını bizzat bana söyledi." demişti.

O dört milletvekilinin Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Leyla Birlik ve Aycan İrmez olduğu açıklanmıştı.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 55
  • Ertuğrul 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ülke kadar hürriyet başka ülkede yok. O kadar ki ülkemin bekasina kastededen teröristi milletvekili bile yapıyor. Ve ben bu mağara farelerini beslemek için vergi veriyorum. Haram olsun.
    Cevapla
  • patriot 6 ay önce Şikayet Et
    mit korkusu paranoyak yapmış
    Cevapla
  • 5050 6 ay önce Şikayet Et
    Jitem geri dönmeli.
    Cevapla
  • Duyarlı 6 ay önce Şikayet Et
    Yahu bunların dilleri çok çok uzadı. Kesilmeli artık. Bu hainlerin mesajların ve yüzlerini görmek bizi çok çok rahatsız ediyor. Bunlar tekli hücrelerde çürüyünceye kadar bırakılmalı.
    Cevapla
  • Aksu 6 ay önce Şikayet Et
    Biz hainimizi sevip besleyip semirten tek milletiz vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!