Almanya'dan skandal 'Filistinli yazar' kararı! Türk yayıncılardan sert tepki

Frankfurt Kitap Fuarı’nda Filistinli yazar Adania Shibli, Filistin'deki savaş nedeniyle ödül listesinden çıkarıldı. İsrail ile dayanışma organizasyonuna dönüştürülen fuara Türk yayıncılarla birlikte Müslüman ülkelerden tepki yağdı.

GİRİŞ 15.10.2023 15:06 GÜNCELLEME 15.10.2023 16:12
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

İsrail, Gazze’deki soykırım faaliyetlerini sürdürürken Batılı ülkelerden de destek görüyor. İşgalcilerin soykırımına destek veren ülkelerin başında gelen Almanya’da yeni bir skandala imza atıldı.

ÖDÜL VERİLECEK FİLİSTİNLİ YAZARI LİSTEDEN ÇIKARDILAR

Frankfurt Kitap Fuarı’nda Filistinli yazar Adania Shibli, ödül listesinden çıkarıldı. Fuar yönetimi, Filistinli yayıncıların fuara katılımını da engelledi.

Ödül verilecek isimlerden biri olan Shibli’nin listeden çıkarılması ve Filistinli yayıncıların fuara katılımının engellenmesi tepkilere neden oldu.

ONUN YERİNDE İSRAİLLİ YAZARA ÖDÜL VERİLECEK

Daha da ileri giden Alman fuar yönetimi, etkinliği İsrail ile dayanışma organizasyonuna çevireceğini ilan etti. Fuar yönetimi Filistinli yazarın yerine İsrailli bir yazara ödül verileceğini duyurdu.

Filistinli çocukların acillerdeki içler acısı hali kameralara böyle yansıdıFilistinli çocukların acillerdeki içler acısı hali kameralara böyle yansıdı

TÜRK YAYINCILARDAN PROTESTO!

Fuar katılımcılarından olan Türk yayıncılar skandala tepki göstererek protesto kararı aldı. Türk yayıncıların yanı sıra Katar, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere diğer Arap devletleri de fuardan çekildiklerini duyurdu.

“İSRAİL’İN KATLİAMLARINI AÇIKÇA DESTEKLEMEK KABUL EDİLEMEZ”

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Basın Yayın Birliği Derneği üyesi yayıncılar, skandal karara tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

“Frankfurt Kitap Fuarı Yönetimi'nin Gazze'deki insanlık dramı ortadayken Filistinli yayıncılara karşı tavır koyarken, İsrail'in yaptığı katliamları açıkça destekleyen uygulamaları ve açıklamaları kesinlikle kabul edilebilir değildir.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Basın Yayın Birliği Derneği Üyesi yayıncılar olarak her zaman mağdur milletlerin yanında durduğumuz gibi bugün de Filistin halkının ve Filistinli yayıncı meslektaşlarımızın yanında durduğumuzu, haklı davalarını sonuna kadar desteklediğimizi ilan ederiz.

Ayrıca üyelerimizin Frankfurt Kitap Fuarının bu tavırlarını ve uygulamalarını protesto ederek kitap fuarına katılmayacaklarını bildiririz.”

KÜLTÜR BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ise bu skandal karşısında resmi olarak katılmayacağı ancak stant bulunduracağı öğrenildi. Bakanlığa seslenen yayıncılar, Türkiye’nin tamamen fuardan çekilmesine yönelik çağrıda bulundu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 66
  • İsoBaba 6 ay önce Şikayet Et
    Almanya 2. Dünya savaşından sonra zaten yahudilerin hegamonyası altında bir devlettir. ABD'nin sömürgesidir. Özgür bir ülke değildir.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 6 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir . Kur anı kerimde kafirlerin dost olmayacağını özellikle lanetlenmiş yahudiler hakkında geniş bilgi ve uyarı var . Haşa bunlar boşuna değil . Bizi müslümanlsrı Rabbimiz ikaz ediyor .
    Cevapla
  • Veda 6 ay önce Şikayet Et
    Almanya Sözde Yahudilerin fırınlarda yakıldığı yer ama nedense en çok Yahudi orada yaşıyor Dünya üzerinde o kadar etkili Yahudi de yok. Kimdi o yakılanlar acaba Bir düşünmek lazım Kendi siyonist düşüncelerine sahip olmayan gerçek Yahudiler mi ya da Hiç yahudilikle alakası olmayan kimseler mi? sahtekarların kalıntıları
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    almanya her zaman iki yüzlü bir devlettir bunu unutmayınız
    Cevapla
  • Hasan Ülker 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm Müslümanlara çağrı: Hayatınızı bir gözden geçirin ve ne kadar Yahudiye hizmet etmekte bağlısınız farkına varın artık. Birbirimizle haberleşmek dahi onlarsız mümkün olmaz hale geldi. Yediğimiz içtiğimiz giydiğimiz .... Onlarsız nefes alamaz haldeyiz. En azından her bir müslüman mecbur olmayan hiç bir şey tüketmemeli veya kullanmamalı. Bunlara ancak ekonomik anlamda baskı yapabiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap